Home » News » Wall Street kører rundt i rekordhøje.

Wall Street kører rundt i rekordhøje.

News Team

S&P 500 var 0,2 % højere i morgenhandelen, kom efter sin femte vinderuge i de sidste seks og fløj rundt om sin rekord, der blev sat torsdag. Dow Jones Industrial Average steg med 3 point, eller mindre end 0,1 %, efter at have sat sin rekord fredag. Nasdaq-kompositen var 0,2% højere, kl. 9:55 østlig tid.

En gevinst på 5,9% for Constellation Energy var med til at føre markedet. Aktien øgede sin stigning på 22,3 % fra fredag, efter at selskabet sagde, at det ville genstarte Three Mile Island-atomkraftværket og sælge strømmen til Microsoft.

Intel steg 2,1%, da det fortsatte med at stige efter rapporter om, at Qualcomm er interesseret i at købe dele af eller hele chipselskabet. Qualcomm var flad.

Finansmarkederne har generelt boltret sig højere, efter at Federal Reserve i sidste uge sænkede sin primære rente for første gang i mere end fire år med et usædvanligt stort beløb. Håbet er, at i takt med at den fortsætter med at sænke renten, vil det løft, der gives til den amerikanske økonomi, hjælpe den med at undgå en recession.

Men nogle kritikere siger, at Federal Reserve muligvis bevæger sig for sent, hvor arbejdsmarkedet allerede er aftagende, og kalder aktiekurserne for høje.

En rapport mandag morgen antydede, at den amerikanske erhvervsaktivitet ikke vokser så hurtigt, som økonomer forventede, hovedsagelig på grund af en fortsat nedgang i fremstillingssektoren. Den foreløbige rapport fra S&P Global sagde, at amerikansk fremstilling faldt mere alvorligt i september end i august og ramte et lavpunkt i 15 måneder. Det har været en af de dele af økonomien, der er hårdest ramt af høje renter.

De overordnede tal tyder på en amerikansk økonomi, der stadig vokser i et sundt tempo, ifølge Chris Williamson, cheføkonom i S&P Global Market Intelligence. “Men nogle advarselslamper blinker, især hvad angår afhængigheden af servicesektoren for vækst, da produktionen forblev i tilbagegang og det bekymrende fald i erhvervstilliden.”

Han pegede også på afdæmpet aktivitet blandt virksomheder givet usikkerhed på vej mod det amerikanske valg i november.

Flere rapporter, der kommer i denne uge, kunne give mere kontekst om, hvor den amerikanske økonomi står. En på torsdag vil give den sidste læsning for den amerikanske økonomis vækst i foråret, og en anden på fredag vil se på, hvor meget amerikanske forbrugere bruger.

Sådanne økonomiske rapporter, især om arbejdsmarkedet, har topprioritet på Wall Street, fordi den største frygt nu er en afmatning på arbejdsmarkedet. Det er et bemærkelsesværdigt skift fra tidligere år, hvor den største opmærksomhed var på alt relateret til inflation.

Men nu, hvor inflationen er faldet væsentligt fra sit højeste for to somre siden, har Fed skiftet gear.

Det føler mindre behov for at holde renterne høje for at bremse økonomien nok til at kvæle inflationen, derfor sidste uges nedsættelse af et halvt procentpoint til dens primære rente. Og det føles mere pres for at støtte arbejdsmarkedet og den samlede økonomi, deraf dens forpligtelse til at fortsætte med at sænke renten i år og næste år.

På obligationsmarkedet steg renten på det 10-årige statsobligation til 3,77 % fra 3,74 % sent fredag. Renten på det toårige statsobligation, som bevæger sig mere med forventningerne til Fed-handlingen, steg op til 3,61 % fra 3,60 % sent fredag.

På aktiemarkederne i udlandet var indekserne blandede i Europa, efter at foreløbige data tydede på, at forretningsaktiviteten i eurozonen er svagere, end økonomer forventede. Tysklands DAX steg 0,6 %, mens den franske CAC 40 tilføjede 0,1 %.

I Asien var bevægelserne for indeks også dæmpede. Indekserne steg 0,4 % i Shanghai, men faldt 0,1 % i Hong Kong, efter at Kinas centralbank mandag sænkede sin 14-dages omvendte genkøbsrente. Det fulgte efter beslutningen om at holde de centrale udlånsrenter uændrede i sidste uge, hvor investorerne havde forventet et sænkning.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-drifts-around-its-record-highs/