Home » News » Wall Street-kanterne falder, da statsrenterne stiger tilbage over 4 %.

Wall Street-kanterne falder, da statsrenterne stiger tilbage over 4 %.

News Team

Amerikanske aktier falder mandag, efter at statsrenterne nåede deres højeste niveauer siden sommeren.

S&P 500 faldt 0,3 % ved middagshandel, selvom den stadig er tæt på sit rekordhøje for en uge siden. Dow Jones Industrial Average faldt 144 point, eller 0,3 %, hvilket kommer fra sin egen rekord. Nasdaq-sammensætningen var 0,3 % lavere fra kl. 11:30 østlig tid.

Amerikanske aktier er i vid udstrækning steget til rekorder for lettelse over, at renten endelig er på vej ned igen, nu hvor Federal Reserve har udvidet sit fokus til at inkludere at holde økonomien i gang i stedet for blot at bekæmpe høj inflation. Fredagens udblæsningsrapport om jobvækst i USA rejste optimisme om økonomien og håbet på, at Fed kan finde en perfekt landing for den.

Den stærkere end ventede ansættelse fik Goldman Sachs-økonomen David Mericle til at sige, at han nu kun ser en chance på 15 % for en recession, ned fra 20 %.

Men fredagens jobrapport var så stærk, at den også tvang handlende til at skrue tilbage på prognoserne for, hvor meget Fed i sidste ende vil sænke renten med. Det har igen sendt statsrenterne højere, og den 10-årige rente er tilbage over 4 % for første gang siden august.

Den toårige statsrente steg også kortvarigt tilbage over 4 % mandag, op fra kun 3,50 % for et par uger siden. Det er et betydeligt træk for obligationsmarkedet, og det kan trække på priserne for aktier og andre former for investeringer.

Når statsobligationer, der ses som de sikrest mulige investeringer, betaler mere i rente, bliver investorerne mindre tilbøjelige til at betale meget høje priser for aktier og andre ting, der indebærer en større risiko for at tabe penge.

Hvis det er tilfældet, bliver virksomheder nødt til at levere større overskud for at drive deres aktiekurser meget højere, og denne uge markerer starten på den seneste rapporteringssæson for virksomhedernes indtjening.

Analytikere forudser, at S&P 500-virksomheder vil ende med at levere 4,2% vækst i deres indtjening per aktie for den sidste sommer fra et år tidligere, ledet af teknologi- og sundhedsvirksomheder, ifølge FactSet. Hvis disse analytikere har ret, ville det være et femte kvartal i træk med vækst.

PepsiCo vil rapportere sine seneste kvartalsresultater på tirsdag, men momentum vil virkelig tage fart på fredag. Det er, når JPMorgan Chase, Wells Fargo og Bank of New York Mellon vil rapportere, da banker dominerer de første dage af rapporteringssæsonen.

Bankaktier holdt relativt stabilt mandag, med flere øgede gevinster fra fredag, da rapporten om job, der var stærkere end forventet, gav håb om, at kunderne vil låne flere penge og tjene på lånene.

Andetsteds på Wall Street blev vinproducenten Duckhorn Portfolio mere end fordoblet, efter at et private equity-firma sagde, at det ville købe virksomheden for omkring 1,95 milliarder dollars i kontanter.

De hjalp med at begrænse markedets tilbagegang efter tab for forsyningsaktier og ejendomsejere, som har tendens til at betale stort udbytte og se potentielle købere forlade, når obligationer betaler mere i rente.

På obligationsmarkedet steg renten på det 10-årige statsobligation til 4,01 % fra 3,97 % sent fredag.

Renten på det toårige statsobligation, som i højere grad følger forventningerne til Fed, steg mere. Det steg til 3,98% fra 3,92%.

De statslige renter kan også mærke et skub opad fra det seneste hop i oliepriserne. De har sprøjtet højere op af bekymringer om, at forværrede spændinger i Mellemøsten i sidste ende kan føre til forstyrrelser i strømmen af råolie.

Brent-olie, den internationale standard, steg yderligere 2,6 % mandag til $80,08 pr. tønde. Benchmark amerikansk råolie steg i mellemtiden 3,1 % til $76,68 pr. tønde.

På aktiemarkederne i udlandet var europæiske indekser blandede efter større stigninger i Asien.

Japans Nikkei 225-indeks steg 1,8 %, efter at værdien af yenen sank over for den amerikanske dollar. En svagere yen kan øge profitten for japanske eksportører.

Nintendo opnåede 4,4 % efter rapporter om, at en saudiarabisk formuefond planlagde at øge sin investering i Kyoto, Japan-baseret videospilproducent.

Aktiemarkederne på det kinesiske fastland vil genåbne på tirsdag fra en ugelang ferie, og regeringen sagde, at den planlægger at forklare detaljer om planerne for økonomisk stimulans på en morgen nyhedskonference i Beijing. Inden nationaldagen den 1. oktober begyndte, var aktierne i Shanghai og Shenzhen steget kraftigt efter annonceringer om politikker, der sigter mod at genoplive Kinas kæmpende ejendomsmarked.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-edges-lower-as-treasury-yields-climb-back-above-4/