Home » News » Wall Street holder sig mere stabil en dag efter at have skredet fra sin rekord.

Wall Street holder sig mere stabil en dag efter at have skredet fra sin rekord.

News Team

Amerikanske aktier holder mere stabil onsdag efter overskudsrapporter, der er bedre end ventet fra Morgan Stanley, United Airlines og andre store selskaber.

S&P 500 var 0,2 % højere i morgenhandelen, en dag efter at være faldet fra sin rekordhøje på grund af faldende energi- og teknologiaktier. Dow Jones Industrial Average steg 165 point, eller 0,4 %, kl. 10:30 østlig tid, og Nasdaq-sammensætningen var 0,1 % højere.

Morgan Stanley steg 6,6% efter at have rapporteret stærkere overskud for det seneste kvartal, end analytikere forventede. CEO Ted Pick sagde, at investeringsbanken nød et “konstruktivt miljø” i sine forretninger rundt om i verden. Og med aktiekurser tæt på rekorder, administrerer den endnu flere penge til kunderne.

United Airlines fløj 8,7% højere efter at have rapporteret et mildere fald i sommerresultatet end forventet og annonceret planer om at sende op til 1,5 milliarder dollars til sine aktionærer ved at købe sin aktie tilbage. JB Hunt Transport Services steg med 4 %, efter at fragtfirmaet leverede bedre resultater end forventet.

De hjalp med at opveje et fald på 3 % for Ulta Beauty. Forhandleren faldt til et af de større tab i S&P 500 efter at have givet langsigtede mål for vækst i salget og andre mål, som analytikere hos Citi sagde, antydede, at den amerikanske skønhedsindustri er mere moden, end den engang var.

Energiaktierne holdt mere stabilt en dag efter faldet til nogle af markedets værste tab, herunder en stigning på 0,6 % for Exxon Mobil.

De fulgte oliepriserne, som i sig selv var ved at stabilisere sig. Prisen for en tønde Brent-olie, den internationale standard, var nogenlunde flad efter at være faldet til under $75 pr. tønde fra mere end $80 i sidste uge.

En stor grund til den seneste svaghed er aftagende frygt for, at Israel vil angribe iranske olieanlæg som en del af sin gengældelse for Irans missilangreb i begyndelsen af denne måned. Iran er en stor producent af råolie, og en strejke kan øge landets eksport til Kina og andre steder. Bekymringerne er store, i mellemtiden, at Kinas aftagende økonomi vil betyde mindre efterspørgsel efter råolie end forventet.

Amerikanske teknologiaktier holdt sig også bedre en dag efter en markedsrystende advarsel fra ASML, en hollandsk leverandør til chipindustrien.

ASML CEO Christophe Fouquet sagde tirsdag, at kunstig intelligens fortsat tilbyder et stærkt opadrettet potentiale, men “andre markedssegmenter tager længere tid at komme sig.” Det var med til at føre til dias på 3,5 % for Broadcom og 4,7 % for Nvidia tirsdag. En dag efter steg begge med mindst 1 % og blandt de stærkeste kræfter, der pressede opad på S&P 500.

Alligevel tilbød onsdag de asiatiske aktiemarkeder den første chance for at mærke krusningen af ASML’s advarsel, og chipselskaberne væltede.

Japanske Nikkei 225 faldt 1,8 %, da chipproducenten Tokyo Electron sank 9,2 %, og Lasertec Corp., der fremstiller udstyr til at inspicere chips, tabte 13,4 %.

Aktieindekser var blandet i resten af Asien og Europa. I London steg FTSE 100 1,1 %, efter at regeringen rapporterede, at inflationen i Storbritannien faldt i september til det laveste niveau i mere end tre år. Det styrkede forventningerne om, at Bank of England vil sænke renten på sit næste politiske møde.

I USA er Federal Reserve også allerede begyndt at sænke renten efter år med at holde dem høje i håb om at bremse økonomien nok til at kvæle høj inflation.

Nu hvor inflationen endelig ser ud til at være på vej mod Feds 2 %-mål, udvider centralbanken sit fokus til at inkludere at holde økonomien i gang. Nylige rapporter, der viser, at den amerikanske økonomi forbliver stærkere end forventet, har øget optimismen om, at Fed kan gennemføre en perfekt landing, hvor den får inflationen ned på 2 % uden at forårsage en recession, som mange havde troet ville være nødvendig.

På obligationsmarkedet faldt renten på det 10-årige statsobligation til 4,00 % fra 4,03 % sent tirsdag. Den toårige rente, som i højere grad følger forventningerne til, hvad Fed vil gøre, faldt til 3,93 % fra 3,95 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-holds-steadier-a-day-after-sliding-from-its-record/