Home » News » Wall Street hænger tæt på sine rekorder efter vilde udsving på de asiatiske markeder.

Wall Street hænger tæt på sine rekorder efter vilde udsving på de asiatiske markeder.

30 September 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier hænger tæt på deres rekorder mandag efter en vild start på ugen for finansmarkederne i Asien, hvor japanske aktier faldt og kinesiske indekser steg i vejret.

S&P 500 var flad i middagshandel og kom efter sin sjette vinderuge i de sidste syv. Dow Jones Industrial Average trak sig 125 point, eller 0,3 %, tilbage fra sit rekordhøje niveau i fredags. Nasdaq-kompositen var 0,1 % højere fra kl. 11:30 østlig tid.

Det er en pause for Wall Street efter sin katapult til rekorder om håb om, at den aftagende amerikanske økonomi kan fortsætte med at vokse, mens Federal Reserve sænker renten for at tilbyde den mere juice. En stor test kommer fredag, når den amerikanske regering tilbyder sin seneste månedlige opdatering på arbejdsmarkedet.

En altoverskyggende bekymring på Wall Street er, om økonomien måske allerede er på vej mod en recession. Selvom Fed sænkede renten tidligere på måneden og har indikeret, at flere lettelser er på vej, er amerikanske arbejdsgivere allerede begyndt at skære tilbage på deres ansættelser. Før denne måned havde Fed holdt renten på to årtier høje i håb om at bremse økonomien nok til at udrydde høj inflation.

“Lønningslister forbliver den største katalysator” for det amerikanske aktiemarked indtil valget, skrev strateger og økonomer i Bank of America i en BofA Global Research-rapport.

Hos Goldman Sachs sagde økonom David Mericle, at han forventer, at fredagens rapport viser, at ansættelser i september var stærkere end de 146.000 vækst i lønningslisten, som økonomer på tværs af Wall Street i store træk forudsiger.

Tidligere kunne et stærkere tal end forventet have skadet aktiemarkedet ved at vække bekymringer om et opadgående pres på inflationen. Nu vil det dog sandsynligvis blive hilst velkommen som et signal om, at en recession ikke bør være så stor en bekymring.

Renter og styrken af økonomien er normalt de to vigtigste løftestænger, der sætter priser på aktier. I Asien trak håndtagene i modsatte retninger.

Japans Nikkei 225 faldt 4,8 % på grund af bekymringer, at landets kommende premierminister vil støtte højere renter og andre politikker, som investorerne ser som mindre markedsvenlige. Shigeru Ishiba skal overtage på tirsdag.

Ishiba har udtrykt støtte til Bank of Japans tiltag for at trække renten væk fra deres næsten nul-niveau, hvilket lægger opadgående pres på værdien af den japanske yen. En stærkere yen kan skade profitten for japanske eksportører, som sælger i andre valutaer og derefter konverterer dem tilbage til yen.

Toyota Motors aktie faldt 7,6% i Tokyo, mens Honda Motors faldt 7% mandag.

Stellantis, virksomheden, der ejer Jeep-mærket og andre, faldt med 14,9% i Milano efter at have skåret ned i sin prognose for kommende overskud. Det citerede investeringer for at vende sine amerikanske aktiviteter og øget kinesisk konkurrence.

Det var igen med til at trække bilproducenterne Ford Motor og General Motors ned på Wall Street. Ford faldt 2,3%, og GM faldt 3,8%.

Også på Wall Street tabte krydstogtskibsoperatøren Carnival 2,3%, selvom det rapporterede stærkere overskud og indtjening for det seneste kvartal, end analytikere forventede. Det gav en prognose for vækst af et vigtigt underliggende mål for overskuddet i indeværende kvartal, der ikke var i forhold til analytikernes estimater.

En anden gevinst for Apple var med til at opveje disse tab og var den stærkeste kraft, der pressede opad på S&P 500. Efter at være svækket i slutningen af juli med andre Big Tech-aktier på grund af bekymringer om, at deres priser var steget for højt, er Apples aktie steget tilbage mod det hele. – Lukketid på $234,82. Det steg 1,9% mandag til $232,01.

I Kina steg indekserne i mellemtiden 8,1 % i Shanghai og 2,4 % i Hong Kong efter de seneste meddelelser om stimulanser til verdens næststørste økonomi. Det var den bedste dag for Shanghai-aktier i næsten 16 år.

Kinas centralbank annoncerede søndag tiltag for at lempe realkreditrenterne for eksisterende boliglån senest den 31. oktober. Det fulgte efter en byge af meddelelser i sidste uge fra Kinas centralbank og regering, der havde til hensigt at støtte den kinesiske økonomi, hvis vækst delvist har været aftagende pga. af vægten af en kæmpende ejendomssektor.

Markederne på det kinesiske fastland vil være lukket tirsdag til den 7. oktober på grund af en ferie, der markerer 75 år med kommunistisk styre.

På obligationsmarkedet steg renten på det amerikanske 10-årige statsobligation til 3,77 % fra 3,75 % sent fredag. Den toårige rente, som i højere grad følger forventningerne til, hvad Fed vil gøre med de korte renter, tilføjede mere. Den steg til 3,60% fra 3,56%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-hangs-near-its-records-after-wild-swings-in-asian-markets/