Home » News » Wall Street går frem, mens handlende overvejer chancerne for større rentenedsættelser

Wall Street går frem, mens handlende overvejer chancerne for større rentenedsættelser

13 September 2024 Putem News Team

Wall Streets vigtigste indekser steg fredag, da investorerne revurderede muligheden for en større rentenedsættelse fra Federal Reserve i næste uge, mens Photoshop-producenten Adobe væltede efter at have forudsagt indtjeningen for fjerde kvartal under estimater.

Traders’ væddemål på en rentenedsættelse på 50 basispoint sprang over natten og står nu på 43% sammenlignet med 14% torsdag, viste CME’s FedWatch Tool.

Tidligere New York Fed-præsident, Bill Dudley, sagde, at der var et stærkt argument for en rentenedsættelse på 50 bps. Separate medierapporter, der kalder beslutningen “et tæt opkald”, øgede også usikkerheden.

“Et par artikler blev offentliggjort i Wall Street Journal og Financial Times, der tyder på, at et 50-bps-træk stadig var i spil, hvilket har fået markederne til endnu en gang at revurdere deres forventninger,” sagde Deutsche Bank-analytikere.

Russell 2000 small cap-indekset, som har tendens til at gavne i et miljø med lavere rater, klarede sig bedre med et hop på 2,2 %.

Markedet har set en vending i den amerikanske aktiepositionering i løbet af de seneste tre dage, og investorer er længe på vej ind i Fed-mødet, sagde Michael James, administrerende direktør for aktiehandel hos Wedbush Securities.

Feds satsninger på at holde fast i et mindre 25-bps-nedskæring var styrket torsdag efter en lidt højere producentprisrapport, der fulgte forbrugerprisdataene fra august.

Alle 11 S&P 500-sektorer steg i fredags, ledet af en stigning på 1,2 % i materialelagrene, der fulgte en stigning i priserne på ædelmetaller.

I mellemtiden viste en undersøgelse, at de amerikanske forbrugertillid blev forbedret i september på grund af aftagende inflation, selvom amerikanerne forblev forsigtige forud for præsidentvalget i november.

Alle de tre store amerikanske benchmark-indekser handlede nær et to ugers højdepunkt, på vej til at logge solide ugentlige stigninger.

Dow Jones Industrial Average steg 343,71 point eller 0,84% til 41.440.48, S&P 500 steg 31.29 point eller 0.56% til 5.627.15 og Nasdaq Composite steg med 112.80 point eller 72.80 point, eller 72.80%, 72.

Philadelphia SE Semiconductor-indekset steg 1,4% til niveauer, der sidst blev set den 2. september, hvor de fleste chipaktier handlede højere.

Blandt individuelle flyttemænd fik Boeing tabt og var sidst nede med 0,5 %, da dets amerikanske vestkyst-fabriksarbejdere gik fra jobbet tidligt fredag efter overvældende at have afvist en kontraktaftale.

Adobe faldt med 9,3 % til et lavpunkt i en måned efter at have forudsagt en indtjening i fjerde kvartal under analytikernes estimater, mens Oracle sprang 2,7 %, efter at cloud computing-virksomheden hævede sine forventninger til omsætningen for 2026.

Det kinesiske e-handelsfirma PDD Holdings tabte 2,3%, efter at Biden-administrationen sagde, at den var på vej for at bremse lavværdiforsendelser, der kommer ind i USA toldfrit under tærsklen på 800 $ “de minimis”.

Uber opnåede 4,9 %, efter at ride-hailing-platformen sagde, at den ville bringe autonom ride-hailing til Austin, Texas og Atlanta i samarbejde med Alphabets Waymo.

Fremrykkende udstedelser oversteg faldende for et 6,71-til-1-forhold på NYSE og et 3,62-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P 500 postede 50 nye 52-ugers højder og ingen nye lavpunkter, mens Nasdaq Composite noterede 87 nye højder og 36 nye lavpunkter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-advances-as-traders-mull-chances-of-bigger-fed-rate-cut/