Home » News » Wall Street falder, mens olien stiger, og den amerikanske økonomi viser flere tegn på styrke.

Wall Street falder, mens olien stiger, og den amerikanske økonomi viser flere tegn på styrke.

News Team

Amerikanske aktier glider torsdag, da råoliepriserne fortsætter med at stige, og der kommer flere signaler, der tyder på, at økonomien forbliver solid.

S&P 500 var 0,4 % lavere i middagshandel efter at have skiftet mellem beskedne stigninger og tab tidligere på dagen. Det har været rystende i denne uge, efter at bekymringer om forværrede spændinger i Mellemøsten slog indekset ud af rekorden.

Dow Jones Industrial Average faldt 273 point, eller 0,6 %, kl. 11.00 østlig tid, og Nasdaq-sammensætningen var 0,3 % lavere.

Oliepriserne steg igen, mens verden fortsætter ventetiden for at se, hvordan Israel vil reagere på Irans missilangreb fra tirsdag. En tønde Brent-olie, den internationale standard, steg 3,9% til $76,80 efter at have startet ugen under $72.

Iran er en stor producent af olie, og en bekymring er, at en udvidet krig kan påvirke nabolande, som også er en integreret del af strømmen af råolie. Med til at holde priserne i skak er dog signaler om, at forsyningerne af olie er rigelige i øjeblikket.

På obligationsmarkedet steg statsrenterne efter et par rapporter om amerikansk økonomi. Den ene viste vækst for fast ejendom, sundhedspleje og andre amerikanske servicevirksomheder accelererede til sit stærkeste tempo siden februar 2023 og toppede økonomernes forventninger, selvom beskæftigelsestendenserne kan være aftagende.

En separat rapport foreslog i mellemtiden, at antallet af fyringer i hele USA forbliver relativt lavt. Lidt flere arbejdere søgte dagpenge i sidste uge, men tallet er fortsat lavt sammenlignet med historien.

Ud over denne uges bekymringer om Mellemøsten, har det dominerende spørgsmål, der hænger over Wall Street, været, om arbejdsmarkedet vil fortsætte med at holde stand, efter at Federal Reserve tidligere holdt renten på et højt niveau i to årtier. Fed ønskede at trykke hårdt nok på bremsen på økonomien til at udrydde høj inflation.

Aktier er tæt på deres rekorder på grund af håb om, at den amerikanske økonomi faktisk vil fortsætte med at vokse, nu hvor Federal Reserve sænker renten for at give den mere saft. Fed sænkede i sidste måned sin primære rente for første gang i mere end fire år og indikerede, at der vil komme flere nedsættelser til næste år.

Kina taler også om mere bistand til sin økonomi, og “når de øverste politiske beslutningstagere i verdens to største økonomier er fast besluttet på at støtte økonomisk vækst, kan det betale sig at lytte,” ifølge Evan Brown, leder af multi-asset strategi hos UBS Asset Ledelse. Han foreslår, at man ikke undervurderer de politiske beslutningstageres vilje til at afskære risikoen for en recession.

Arbejdsmarkedet kunne bruge hjælp, da ansættelsen i USA er gået langsommere. Den amerikanske regering vil udgive den seneste månedlige opdatering om arbejdsmarkedet på fredag, og økonomer forventer, at den vil vise, at ansættelsen er faldet en smule i forhold til augusts tempo.

På Wall Street faldt Levi Strauss 7,9% på trods af at have rapporteret et bedre overskud for det seneste kvartal, end analytikere havde forventet. Denimvirksomhedens omsætning faldt under prognoserne, og den sagde, at den overvejer, hvad de skal gøre med sit Dockers-mærke, hvis omsætning faldt 7% sidste kvartal.

Med til at opveje det var gevinster for Nvidia og andre aktier, der er blevet fanget i Wall Streets vanvid omkring kunstig intelligens-teknologi. Nvidia steg 3,1 % og var den stærkeste kraft, der pressede opad på S&P 500, mens Super Micro Computer klatrede 2,1 % for endnu en af de større stigninger i indekset.

Renten på det 10-årige statsobligation steg til 3,82% fra 3,78% sent onsdag. Den toårige rente, som bevæger sig tættere på forventningerne til, hvad Fed vil gøre med dag-til-dag renter, steg til 3,68 % fra 3,64 %.

På aktiemarkederne i udlandet steg Japans Nikkei 225 2 %, da dets skarpe udsving fortsætter under spekulationer om, hvornår landets centralbank kan hæve renten næste gang.

Hong Kongs Hang Seng har også været i sving, og det gav 1,5 % tilbage. Aktier i Kina har stort set været stigende på håb om en byge af nylige udmeldinger fra Beijing for at støtte verdens næststørste økonomi. Med Shanghai og andre markeder i Kina lukket for en ugelang ferie, er handel trængt ind i Hong Kong.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-drifts-as-oil-rises-and-us-economy-shows-more-signs-of-strength/