Home » News » Wall Street er stabil efter økonomiske rapporter med få overraskelser.

Wall Street er stabil efter økonomiske rapporter med få overraskelser.

12 September 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier holder sig relativt stabilt torsdag efter et par rapporter om økonomien, der var tæt på forventningerne.

S&P 500 var stort set uændret i den tidlige handel og forbliver på vej til en fjerde vinderuge i de sidste fem. Det er steget tilbage inden for 2 % af sin rekord, der blev sat i juli efter en rystende sommer.

Dow Jones Industrial Average steg 47 point, eller 0,1 %, kl. 9:35 østlig tid, og Nasdaq-sammensætningen var 0,1 % højere.

Statsobligationsrenterne var også relativt stabile på obligationsmarkedet efter rapporter om fyringer og inflation, der inkluderede få overraskelser. Dataene ændrede ikke meget på markedets altoverskyggende tro på, at den amerikanske økonomi er ved at bremse sammen med inflationen, og at Federal Reserve vil levere en rentenedsættelse i næste uge i håb om at beskytte arbejdsmarkedet og forhindre en recession.

En rapport sagde, at antallet af amerikanske arbejdere, der ansøgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge, steg en smule, selvom det stadig er lavt i forhold til historien. En anden sagde, at priserne på engrosniveau var 1,7 % højere i august end året før. Det er en afmatning fra julis inflationstakt, men et underliggende mål for inflationen, som økonomer ser som en bedre forudsigelse for fremtidige tendenser, tikkede også mere op end forventet.

Inflationsdataene svarede til onsdagens rapport om priser på det amerikanske forbrugerniveau. Det blev ved med at handlende satsede på, at Fed ville levere en nedskæring i traditionel størrelse på et kvart procentpoint i næste uge, i stedet for det større halve point, som nogle tidligere havde forventet.

Mens lavere renter hjælper gås med økonomien og investeringspriserne, kan de også give inflationen mere brændstof.

På obligationsmarkedet steg renten på det 10-årige statsobligation til 3,68 % fra 3,66 % sent onsdag. Det toårige statsrente, som i højere grad følger forventningerne til Fed-bevægelsen, var en smule mere stabilt. Det steg til 3,66% fra 3,65%.

Enhver rentenedsættelse fra Fed ville være den første i mere end fire år, da den i de senere år har været mere fokuseret på at bekæmpe inflationen. På den anden side af Atlanten er tiltag for at beskytte økonomien allerede begyndt. Den Europæiske Centralbank sænkede renten med et kvart procentpoint torsdag, anden gang det sker for at understøtte økonomisk vækst.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-is-steady-following-economic-reports-with-few-surprises/