Home » News » Wall Street er på vej mod årets længste ugentlige sejrsrække.

Wall Street er på vej mod årets længste ugentlige sejrsrække.

18 October 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier hænger ved deres rekord fredag, efter at Netflix hoppede og CVS Health skred midt i blandede rapporter om overskud.

S&P 500 var 0,3 % højere i eftermiddagshandelen og dvæler tæt på sit rekordhøje i begyndelsen af denne uge. Dow Jones Industrial Average faldt 2 point, eller mindre end 0,1 %, en dag efter at have sat sin rekord, mens Nasdaq-sammensætningen var 0,5 % højere, kl. 12:21 østlig tid.

Netflix steg 10,1 %, efter at streaminggiganten rapporterede et stærkere overskud for det seneste kvartal, end analytikere forventede. Det var på trods af en opbremsning i abonnentvæksten.

Det hjalp med at opveje et fald på 9,2% for CVS Health, som sagde, at det sandsynligvis vil rapportere et overskud for det seneste kvartal, der er langt under, hvad analytikerne havde forventet. Virksomheden sagde også, at David Joyner, en executive vice president, tager over som præsident og CEO for Karen Lynch.

Samlet set forblev handelen på Wall Street relativt rolig, da S&P 500 er på vej mod slutningen af en sjette vinderuge i træk, hvilket ville være årets længste streak af denne type.

Solide økonomiske data har styrket håbet om, at den amerikanske økonomi kan gøre en perfekt flugt fra den værste inflation i generationer, en der vil ende uden en smertefuld recession, som mange investorer har set som næsten uundgåelig. Og da Federal Reserve nu sænker renten for at holde økonomien i gang, er forventningen blandt optimister, at aktierne kan stige endnu mere.

Men kritikere advarer om, at aktiekurserne ser for dyre ud i betragtning af, hvor meget hurtigere de er steget end virksomhedernes overskud.

David Lefkowitz, leder af amerikanske aktier hos UBS Global Wealth Management, ser begge sider. Men han siger, at selvom aktiekurserne faktisk er høje i forhold til overskud, er de “rimelige”, når man tager i betragtning, at Fed sænker renten og andre faktorer. Han forventer også, at væksten i virksomhedernes overskud vil fortsætte, og han hævede sin prognose for, hvor S&P 500 kunne være i juni til 6.300 fra 6.200.

På Wall Street faldt American Express med 3 % på trods af, at de rapporterede om et bedre overskud for det seneste kvartal, end analytikerne havde forventet. Dens omsætning faldt under prognoserne, og den sagde, at dens indtjening for hele året 2024 sandsynligvis vil komme i den lavere ende af det forventede interval, det gav i starten af året.

Kreditkortselskabets fald var den største årsag til, at Dow trak efter andre aktieindekser.

SLB, giganten, der hjælper virksomheder med at udvinde olie og naturgas, faldt 2,9% efter at have leveret en blandet indtjeningsrapport. Dets overskud var langt over analytikernes forventninger, men dets indtægter faldt til kort, da lavere råoliepriser pressede nogle internationale producenter til at være forsigtige med deres forbrug. CEO Olivier Le Peuch sagde, at omsætningen voksede i Mellemøsten og Asien, sammen med offshore Nordamerika, men faldt i Latinamerika.

Oliepriserne er faldet i denne uge, da bekymringerne forsvandt for, at Israel vil angribe iranske olieanlæg som en del af sin gengældelse for Irans missilangreb i begyndelsen af denne måned. Iran er en stor producent af råolie, og en strejke kan øge landets eksport til Kina og andre steder. Bekymringer om styrken af efterspørgslen fra Kina har også ramt oliepriserne.

En tønde Brent-olie, den internationale standard, faldt yderligere 1,5 % fredag og var på vej mod et fald på 7 % for ugen. Det er tilbage under $74 efter at have toppet $80 i begyndelsen af sidste uge.

På den vindende side af Wall Street var Intuitive Surgical, som steg 8,4 % efter at have rapporteret stærkere overskud for det seneste kvartal end forventet. Virksomheden, hvis robot-assisterede systemer giver mulighed for mindre invasiv kirurgi, leverede også bedre omsætning end forventet.

På obligationsmarkedet faldt statsrenterne. Renten på det 10-årige statsobligation faldt til 4,07 % fra 4,10 % sent torsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-heads-for-its-longest-weekly-winning-streak-of-the-year/