Home » News » Wall Street ender højere, da Powell afslutter vidnesbyrd

Wall Street ender højere, da Powell afslutter vidnesbyrd

23 June 2023 Putem News Team

S&P 500 og Nasdaq lukkede højere torsdag, da den amerikanske centralbankchef Jerome Powell fortsatte med at slå en høgeagtig tromme og foreslog, at centralbanken ikke var nået til slutningen af sin stramningscyklus, men gav sikkerhed for, at Fed ville fortsætte med forsigtighed.

Den teknologitunge Nasdaqs robuste fremgang fik et løft fra momentumaktier ledet af Amazon.com Apple Inc og Microsoft Corp, mens S&P 500’s fremgang var mere beskeden. Industri og finans holdt blue-chip Dow stort set fladt.

“Investorer spiller tovtrækkeri, som om de trækker kronblade fra en tusindfryd, der siger ‘tyremarked, ikke et tyremarked’,” sagde Sam Stovall, chefinvesteringsstrateg for CFRA Research i New York. “Vi har ikke meget at handle på, indtjeningen i andet kvartal starter ikke om et par uger endnu.”

Powell, der mødte op for Senatets bankkomité for sit halvårlige pengepolitiske vidnesbyrd, gentog sin holdning om, at flere renteforhøjelser er sandsynlige i de kommende måneder, en stemning gentaget af Fed-guvernør Michelle Bowman tidligere i sessionen.

“Markedet tror på, at Fed vil hæve renten en gang mere, ikke to gange mere, som antydet af resuméet efter FOMC-mødet,” tilføjede Stovall. “Derudover gentog Powell i går og i dag, at de vil være dataafhængige, og Wall Street forventer, at inflationen afkøles hurtigere, og arbejdsløsheden vil begynde at krybe højere, hvilket er, hvad Fed har tænkt sig med sine rentestigninger.”

Investorer blev overrasket, da Bank of England gennemførte en større end forventet renteforhøjelse på 50 basispoint for at tackle Storbritanniens stædige inflation, hvilket yderligere beviser, at høj prisvækst fortsat er en global økonomisk modvind.

Ved sidste øjekast har de finansielle markeder prissat en 77% sandsynlighed for endnu en renteforhøjelse på 25 basispoint ved afslutningen af Feds juli-møde, ifølge CME’s FedWatch-værktøj.

På den økonomiske front holdt antallet af ledige på et 20-måneders højdepunkt, og Conference Board’s Leading Economic indeks udsendte sit 14. månedlige fald i træk, hvilket tyder på, at Feds bestræbelser på at dæmpe økonomien begynder at få den tilsigtede effekt.

Dow Jones Industrial Average faldt 4,81 point eller 0,01 % til 33.946,71, S&P 500 steg 16,2 point eller 0,37 % til 4.381,89 og Nasdaq Composite tilføjede 128,41 point eller 0,135 % til 0,135 %.

Af de 11 store sektorer i S&P 500 sluttede fem sessionen højere, hvor forbrugernes skøn nyder den største procentvise fremgang.

Fast ejendom og energi havde de største fald. Spirit AeroSystems faldt med 9,4 %, efter at leverandøren af flydele meddelte, at den ville indstille produktionen på sin fabrik i Wichita, Kansas, efter at arbejdere annoncerede en strejke fra den 24. juni.

Boeing-aktien faldt 3,1 pct. USA-noterede aktier i Accenture faldt 1,9 %, efter it-konsulentfirmaet havde forudset en svagere omsætning i fjerde kvartal end forventet.

Olive Gardens moderselskab Darden Restaurants udsendte skuffende årlige resultatudsigter på grund af stigende råvarepriser. Dets aktier faldt 2,6 pct.

Faldende udstedelser oversteg antallet af fremrykkende på NYSE med et forhold på 2,17 til 1; på Nasdaq favoriserede et forhold på 1,62 til 1 faldere.

S&P 500 postede 16 nye 52-ugers højdepunkter og 5 nye lavpunkter; Nasdaq Composite registrerede 55 nye højder og 118 nye nedture.

Volumen på amerikanske børser var 9,60 milliarder aktier sammenlignet med gennemsnittet på 11,37 milliarder for hele sessionen over de sidste 20 handelsdage.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-ends-higher-as-powell-wraps-up-testimony/