Home » News » Vodafone-aktien falder 4% efter rekordstor 11.000 stillinger, der er nedlagt, da CEO siger, at teleselskabet “skal ændres”

Vodafone-aktien falder 4% efter rekordstor 11.000 stillinger, der er nedlagt, da CEO siger, at teleselskabet “skal ændres”

News Team

Vodafone-aktien faldt så meget som 4% tirsdag, efter at det britiske teleselskab annoncerede planer om at skære ned på et rekordstort antal arbejdspladser og forudsige et fald i det frie cash flow.

“Vores præstation har ikke været god nok. For konsekvent at levere skal Vodafone ændre sig,” sagde den nyligt udnævnte administrerende direktør Margherita Della Valle i en åbenhjertig erklæring tirsdag.

Vodafone sagde, at det ville skære 11.000 jobs over tre år, ud af et samlet antal ansatte på lidt over 100.000. Det er den største runde af reduktioner foretaget i virksomhedens historie, rapporterede Reuters.

”Mine prioriteter er kunder, enkelhed og vækst. Vi vil forenkle vores organisation og fjerne kompleksiteten for at genvinde vores konkurrenceevne. Vi vil omfordele ressourcer for at levere den kvalitetsservice, vores kunder forventer, og drive yderligere vækst fra Vodafones unikke position,” sagde Della Valle.

Vodafone rapporterede 45,7 milliarder euro ($49,7 milliarder) i omsætning for dets regnskabsår, der sluttede 31. marts 2023, stort set uændret i forhold til året før.

Men den udsendte en pessimistisk guidance for regnskabsåret, der sluttede marts 2024, og sagde, at frie pengestrømme ville falde til 3,3 milliarder euro, mod 4,8 milliarder euro året før. Frit cash flow er et mål for, hvor mange kontanter en virksomhed har tilbage efter at have betalt driftsudgifter og andre udgifter.

Vodafone-aktien faldt 4% på grund af de dystre udsigter.

Vodafone står over for pres på nøglemarkeder som Tyskland og Italien, midt i hård konkurrence.

Investorer har kritiseret selskabet for at bevæge sig for langsomt og ikke foretage de ændringer, der er nødvendige for at vende forretningen.

Vodafone har været igennem en overgangsperiode, siden den tidligere CEO Nick Read trådte tilbage i slutningen af sidste år. Virksomheden udnævnte Della Valle til permanent administrerende direktør i april for at transformere virksomheden.

“Det, der kommer til at ændre sig, er ambitionsniveauet, hastigheden, [and] beslutningsdygtighed ved henrettelse,” sagde Della Valle i en optaget video tirsdag.

I mellemtiden har Vodafone været i løbende samtaler med CK Hutchinson, ejer af rivaliserende telekommunikationsvirksomhed Three UK, om at gennemføre en fusion. Vodafone sagde, at “der kan ikke være nogen sikkerhed for, at nogen transaktion i sidste ende vil blive aftalt.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/vodafone-shares-drop-4-after-record-11000-jobs-cut-as-ceo-says-telco-must-change/