Home » News » USA vil tilbyde 12 milliarder dollars til bilproducenter og leverandører til fremme af nye energikøretøjer

USA vil tilbyde 12 milliarder dollars til bilproducenter og leverandører til fremme af nye energikøretøjer

31 August 2023 Putem News Team

USA’s energiminister Jennifer Granholm holdt en briefing med journalister torsdag, hvor den tidligere guvernør meddelte, at USA vil stille 12 milliarder dollars i midler til rådighed gennem tilskud og lån til bilproducenter og deres leverandører med det formål at eftermontere faciliteter til at producere elektrisk og andre avancerede køretøjer.

Finansieringen vil omfatte $10B fra et føderalt låneprogram til rene køretøjer og har til formål at støtte projekter inden for veletablerede bilproduktionsområder, rettet mod at bevare arbejdspladser og støtte arbejdsstyrken, sagde hun.

Ud af de midler, der er allokeret til avancerede køretøjer, vil $2B komme fra Inflation Reduction Act, en lovgivning vedtaget af demokraterne sidste år, sagde Granholm.

Biden-administrationen vil også tilbyde 3,5 milliarder dollars i finansiering til indenlandske batteriproducenter.

Meddelelsen kommer midt i anspændte forhandlinger mellem United Auto Workers fagforening og de tre store bilfirmaer om lønninger, fordele for arbejdere, der fremstiller batterier til elektriske køretøjer. Granholm oplyste dog, at hun ikke ved, om finansieringen får nogen betydning for forhandlingerne.

UAW har tidligere advaret om, at en hurtig transformation potentielt kan bringe adskillige job i fare, især i stater som Michigan, Ohio, Illinois og Indiana. Shawn Fain, præsidenten for UAW, har aktivt talt for bevarelsen af en jeepfabrik beliggende i Belvidere, Illinois, som Stellantis (NYSE:STLA) har til hensigt at lukke ned. Stellantis har ladet muligheden stå åben for, at fabrikken kunne fortsætte sit arbejde med statsstøtte.

Udover elektriske køretøjer har finansieringen potentialet til at dække fabrikker, der er involveret i at producere effektive hybrider, plug-in-elhybrider, plug-in-eldrevne køretøjer samt brintbrændselscellekøretøjer, sagde afdelingen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/u-s-will-offer-12b-to-automakers-and-suppliers-for-the-advancement-of-new-energy-vehicles/