Home » News » UBS sænker estimaterne for Renault og Volkswagen, efterhånden som den kinesiske konkurrence stiger

UBS sænker estimaterne for Renault og Volkswagen, efterhånden som den kinesiske konkurrence stiger

1 September 2023 Putem News Team

UBS nedgraderede den franske bilproducent Renault (EPA: RENA) til en salgsvurdering (fra neutral) og sænkede deres 12-måneders prismål på bilaktien til €31,00 (fra €42,00), efterhånden som konkurrencen fra kinesiske rivaler skærpes.

UBS forventer fortsat robuste økonomiske resultater i de kommende kvartaler med potentiale for yderligere positive overraskelser. Det er dog bemærkelsesværdigt, at de fleste indikatorer er holdt op med at vise forbedringer. En analyse foretaget af UBS, herunder undersøgelsen af BYD (SZ:002594) nedbrydning af Q-serien, får UBS-analytikere til at tro, at ældre bilproducenter står over for den største risiko for at opleve betydelige markedsandelsfald på grund af den stigende konkurrence fra kinesiske OEM’er og Tesla ( NASDAQ: TSLA).

UBS-analytikere mener, at Tysklands Volkswagen (ETR:VOWG_p), som den tidligere #1 OEM i Kina, er den mest negativt udsatte over for de kinesiske bilproducenters fremgang. Som den #1 OEM i Europa vil den sandsynligvis også blive mest påvirket på længere sigt af stærkt konkurrencedygtige kinesiske elbiler.

UBS nedgraderede også VW til en salgsvurdering (fra neutral) og reducerede deres 12-måneders kursmål på aktien til €100,00 (fra €135,00).

Analytikerne skrev i en note: “Seneste ledelsesændringer og strategiske handlinger løser de åbenlyse udfordringer, men det er usandsynligt, at VW kan klare det kommende kinesiske fremskridt uden negativ indtjening.”

Selvom ledelsens tone fortsat er meget selvsikker, tror de, at Renaults rentabilitetstopp nærmer sig. Og da BYD og Tesla sigter mod at øge deres europæiske salg med tilsammen 2,5 millioner enheder inden 2030, er det sandsynligt, at VW vil blive negativt påvirket.

Et bullish argument er, at Volkswagen går ind i en stærk fase af sin ICE-produktcyklus, især inden for premium/luksussegmentet (Audi, Porsche), såvel som med nogle højtsælgende modeller fra dets volumenmærker som VW Tiguan og Skoda Octavia.

Analytikerne har indregnet dette i UBS fremskrivninger for 2024, hvilket hjælper med at afbøde virkningen af et potentielt stejlere pris/mix-fald. De anser det dog ikke for helt at opveje den cykliske modvind.

Kilde: https://ng.investing.com/news/stock-market-news/ubs-cuts-estimates-on-renault-and-volkwagen-as-chinese-competition-rises-432SI-1021772