Home » News » TSMC Q2-indtjeningen faldt med 27 % å/å, og Q3 ser bedre ud

TSMC Q2-indtjeningen faldt med 27 % å/å, og Q3 ser bedre ud

18 July 2023 Putem News Team

Den taiwanske chipproducent TSMC forventes at rapportere et fald på 27% i andet kvartals nettoresultat på torsdag, da globale økonomiske problemer hæmmer efterspørgslen efter halvledere, selvom analytikere siger, at forretningsresultaterne sandsynligvis vil forbedres i indeværende kvartal.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), verdens største kontraktchipproducent og en stor leverandør af Apple (NASDAQ: AAPL) og Nvidia (NASDAQ: NVDA), vil sandsynligvis rapportere et nettooverskud for perioden april-juni på T$172,53 milliarder ($5,58) milliarder), ned fra T$237,0 milliarder et år tidligere, ifølge gennemsnittet af 21 analytikere adspurgt af Reuters.

Det forventede fald i overskuddet afspejler til dels en robust præstation i det foregående år, hvor selskabet stadig kørte højt på indestængt post-pandemisk efterspørgsel.

Analytikere hos Taiwans Fubon Investment sagde, at de forventede, at andet kvartal ville være bunden af den nuværende nedtur, men at selvom situationen skulle forbedres i tredje kvartal, ville den være svagere end normalt givet fortsatte lageropbygninger, der stadig arbejdes igennem.

En højtstående Taiwans fondsmanager fortalte Reuters, at tredje kvartals overskud ville vende tilbage i lyset af forventningerne til AI-efterspørgsel og lanceringer af nye iPhones forud for årets afslutning af juleshoppingsæsonen.

“Taiwan har ikke rigtig draget fordel af elektriske køretøjer, da markedet er i Kina, og de fleste EV-leverandører er i Kina. Men kunstig intelligens (AI) er en anden historie,” sagde han og anmodede om anonymitet med henvisning til virksomhedens politik. “Taiwan vil drage størst fordel af AI, fordi hele AI-forsyningskæden kan findes her.”

Andet kvartal er traditionelt en langsom periode for salg for tech-industrien, hvor efterspørgslen sædvanligvis stiger i tredje kvartal og hen imod indkøbssæsonen ved årets udgang.

TSMC, Asiens mest værdifulde børsnoterede virksomhed, havde en overraskende stigning i nettoresultatet for kvartalet, der sluttede marts, en stigning på 2 % i forhold til året før. Men det var stadig den mindste kvartalsvækst siden midten af 2019, da globale økonomiske problemer skadede efterspørgslen efter chips.

I sidste måned sagde virksomheden, at den hurtigt stigende efterspørgsel efter AI-applikationer førte til mange ordrer, og at det forventede en bedre ydeevne i anden halvdel end den første.

De lyse udsigter for AI-applikationer har til dels drevet TSMC’s Taipei-noterede aktie op med næsten 30 % indtil videre i år, hvilket har overgået det bredere marked, som er op omkring 22 %.

Selskabet vil give vejledning for tredje kvartal og opdatere tidligere prognoser på dets indtjeningsopkald kl. 0600 GMT torsdag.

TSMC’s omsætning i andet kvartal kom ind på T$480,8 milliarder ($15,53 milliarder), ifølge Reuters-beregninger, i midten af et prognoseinterval fra april på $15,2 milliarder til $16 milliarder sammenlignet med $18,16 milliarder for året siden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tsmc-q2-earnings-seen-down-27-y-y-q3-looks-better/