Home » News » TotalEnergies køber $219 millioner af aktier i LNG-udvikleren NextDecade

TotalEnergies køber $219 millioner af aktier i LNG-udvikleren NextDecade

News Team

TotalEnergies vil købe en aktiepost på 17,5 % i den amerikanske udvikler af flydende naturgas NextDecade for 219 millioner dollars, sagde den franske gruppe onsdag, en del af en bredere aftale, der skal gøre det muligt for Texas-virksomhedens Rio Grande LNG-eksportprojekt at fortsætte.

Aktien i NextDecade steg 12,3% til $5,76 i førmarkedshandel.

NextDecade sagde, at det havde indgået rammeaftaler med Global Infrastructure Partners (GIP) og TotalEnergies (LON: TTEF) for at lette den endelige investeringsbeslutning for Rio Grande LNG-projektet, der forventes at blive bekræftet i slutningen af juni.

Efterspørgslen efter amerikansk LNG steg, efter at flere lande bremsede indkøb af russisk energi og indførte sanktioner mod Moskva efter Ruslands invasion af Ukraine sidste år, hvilket førte til et kapløb om at bringe flere amerikanske eksportterminaler online.

“Vores involvering i dette projekt vil tilføje 5,4 millioner tons LNG om året til vores globale portefølje, hvilket styrker vores evne til at sikre Europas gasforsyningssikkerhed og forsyne vores asiatiske kunder med et alternativt brændstof til kul,” siger TotalEnergies bestyrelsesformand og administrerende direktør Patrick. sagde Pouyanne.

Den franske energimajor er verdens tredjestørste LNG-aktør med en markedsandel på omkring 12 % og en global portefølje på omkring 50 millioner tons LNG om året.

Det har sagt, at det sigter mod at vokse sin LNG-forretning med 3% årligt, og forventer, at naturgas vil tegne sig for halvdelen af alt dets energisalg i 2030.

Den britiske rival Shell (LON: RDSa) har også annonceret planer om at vokse sin naturgasforretning og forsvare sin position som den førende globale LNG-spiller.

Rio Grande LNG-eksportanlægget i det sydlige Texas har været under udvikling i flere år og har lidt gentagne forsinkelser, efter at den ledende finansmand Societe Generale (EPA: SOGN) forlod projektet i 2022 under pres fra klima- og oprindelige aktivister.

NextDecade planlægger at producere op til 27 millioner tons LNG årligt med en kulstofbindingskomponent til projektet for at reducere drivhusgasemissioner.

Texas-virksomheden har aftaler om at levere LNG til japanske Itochu, olieselskaberne Shell og Exxon Mobil (NYSE: XOM), Frankrigs ENGIE og Kinas ENN.

Source: https://buystocks.co.uk/news/totalenergies-buys-219-million-stake-in-lng-developer-nextdecade/