Home » News » Toshiba anbefaler, at aktionærerne accepterer $14 mia. udkøbstilbud

Toshiba anbefaler, at aktionærerne accepterer $14 mia. udkøbstilbud

8 June 2023 Putem News Team

Toshiba Corp. sagde torsdag, at det besluttede at anbefale sine aktionærer at sælge deres besiddelser i et købstilbud på 2 billioner yen (14,3 milliarder dollars) fra et konsortium ledet af Japan Industrial Partners Inc., et stort skridt mod den planlagte privatisering af den kæmpende teknologigigant.

Konglomeratet stemte på et bestyrelsesmøde for opkøbstilbuddet i marts, men stoppede derefter med at anbefale aktiesalg til tilbudsprisen på 4.620 yen pr. aktie, som selskabet så som lav.

Udbudsprisen fra konsortiet, der inkluderer Tokyo-baserede JIP, Orix Corp. og Rohm Co., er kun 1,8 procent præmie i forhold til selskabets lukkekurs torsdag på Tokyo-børsen på 4.540 yen.

Akihiro Watanabe, Toshibas bestyrelsesformand, sagde på en pressekonference, at det forværrede forretningsmiljø for dets 40 procent-ejede chip-tilknyttede Kioxia Holdings Corp. og mangel på ethvert andet konkurrerende tilbud ligger bag beslutningen.

“Vi bliver ved med at stå over for et usikkert makroøkonomisk miljø,” sagde Watanabe. “Under sådanne omstændigheder troede vi, at JIP næppe ville hæve deres tilbudspris.”

Virksomheden er midt i omstruktureringsbestræbelserne og kæmper for at komme sig over en bølge af problemer i løbet af det sidste årti, herunder en regnskabsskandale og massive tab i dets amerikanske nukleare forretning.

Fondsgruppen planlægger at lancere købstilbuddet næste måned, hvor Toshiba værdiansættes til omkring 2 billioner yen, i et forsøg på at gå privat og vende det skandaleramte konglomerat.

Kioxia faldt i minus i det sidste regnskabsår, der sluttede i marts, med et nettotab på 138,1 milliarder yen, da chipefterspørgslen efter smartphones og pc’er faldt.

Chipproducenten og dets amerikanske jævnaldrende Western Digital Corp. er i forhandlinger om en fusion, et skridt, der kan skabe et nyt hukommelseschipselskab med en global andel på niveau med den førende rival i branchen, sagde folk med kendskab til sagen i sidste uge.

“Kioxia er en vigtig brik” for buyout-ordningen, sagde Watanabe. “Men vi tror, at der formentlig ikke vil ske nogen drastisk ændring” i dens værdi omkring det tidspunkt, hvor tilbuddet starter i juli, sagde han.

Toshibas præsident, Taro Shimada, sagde på pressekonferencen, at fuld opbakning til buyout-planen også vil sikre, at alle interessenter, inklusive kunder og medarbejdere, drager fordel af virksomhedens omstrukturering.

“Vi har modtaget positiv respons fra forskellige interessenter”, siden beslutningen blev truffet om at støtte planen i marts, sagde Shimada. “Vi fornyede vores bevidsthed om vigtigheden af at opbygge en stabil ledelsesbase.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/toshiba-recommends-shareholders-accept-14-bil-buyout-offer/