Home » News » Teslas kvartalsleverancer falder mindre end forventet; aktierally.

Teslas kvartalsleverancer falder mindre end forventet; aktierally.

News Team

Tesla rapporterede tirsdag et mindre end forventet fald på 5% i leveringer af køretøjer i andet kvartal, da elbilproducentens prisnedsættelser og incitamenter hjalp med at mindske efterspørgslen efter køling.

Aktier i verdens mest værdifulde bilproducent steg mere end 10% i tirsdags og nåede det højeste niveau i næsten seks måneder.

De højere end forventet leveringsdata “dæmper i høj grad bekymringer med hensyn til at afbøde efterspørgslen efter elbiler,” sagde CFRA Research-analytiker Garrett Nelson. “Aktien fortsætter med at køre på en bølge af positivt momentum efter dets årsmøde i midten af juni, hvor aktionærerne gengodkendte Musks 2018-kompensationsplan,” sagde han med henvisning til CEO Elon Musk.

Mens tallene for aktietilbagegang og levering blev set af nogle analytikere og investorer som et tegn på mulig forbedring for Tesla (NASDAQ: TSLA) forud for deres robotaxi-afsløring den 8. august, var andre bekymrede for, at elbilproducenten er ved at udtømme sin “pose med tricks” ,” ifølge analysefirmaet Edmunds med sine prisnedsættelser og højere incitamenter.

Tesla afleverede 443.956 køretøjer i de tre måneder frem til 30. juni, 4,8 % lavere end året før og en stigning på 14,8 % i forhold til det foregående kvartal.

Wall Street havde i gennemsnit forventet, at virksomheden ville levere 438.019 køretøjer, ifølge 12 analytikere adspurgt af LSEG. Tesla leverede 422.405 Model 3 og Model Y og 21.551 enheder af andre modeller, som inkluderer Model S sedan, Cybertruck og Model X premium SUV. Den producerede 410.831 køretøjer i perioden april-juni.

Tesla har været langsomme til at genopfriske sit bilprogram på et tidspunkt, hvor konkurrenter, især i Kina, er kommet med nye prisbillige modeller, og da høje renter dæmper efterspørgslen.

På trods af modvind for deres bilforretning, stemte investorer overvældende for Musks rekordhøje 56 milliarder dollars lønpakke på mødet. Bestyrelsesformand Robyn Denholm sagde forud for afstemningen, at genindsættelse af lønpakken var nødvendig for at “fastholde Elons opmærksomhed og motivere ham.”

Musk sagde i et opslag på sociale medier, at tirsdagens rally af Tesla-aktier er “lille i forhold til køretøjets autonomi og Optimus,” med henvisning til hans firmas selvkørende biler og humanoide robotter, som han har sagt vil øge EV-producentens markedsværdi markant, når de bliver virkelighed.

KINA

Tesla giver ikke regional opdeling af salget, men nogle analytikere sagde, at et bedre end forventet salg i Kina og USA kan have hjulpet Tesla med at levere stærkere end forventet resultater. I april foretog Tesla endnu en runde med prisnedsættelser på nøglemarkeder som USA, Kina og Europa.

Tesla tilbød lån med renter på nul eller tæt på nul procent på bilkøb i Kina og USA. I USA promoverede det kraftigt sine leasingplaner, som gør dets køretøjer berettiget til 7.500 $ føderale kreditter.

Kinesiske bilproducenter sagde, at deres salg voksede med dobbelt procentpoint i løbet af andet kvartal. BYD (SZ:002594) sagde, at salget af batterielektriske køretøjer i andet kvartal steg 21% til 426.039.

Teslas salg i Kina, som inkluderer salg på hjemmemarkedet og eksport til Europa og andre lande, faldt 17% i andet kvartal fra året før. Virksomheden gav ingen opdeling på sit salg i Kina.

Tesla-salget var svagt i Europa, med et fald på 36% alene i maj på grund af faldende EV-subsidier og dårlig efterspørgsel fra flådeoperatører, som tegnede sig for næsten halvdelen af salget i regionen sidste år.

I mellemtiden steg Rivian (NASDAQ: RIVN)’s køretøjsleverancer omkring 9% fra et år tidligere i andet kvartal, der sluttede 30. juni, og slog analytikernes gennemsnitlige estimater. GM sagde, at salget af elbiler steg 40% i andet kvartal fra et år tidligere, mens Hyundai og Kia også viste salgsgevinster i perioden.

MODVIND

Dette er første gang, at Tesla for et andet kvartal i træk rapporterede et år-til-år salgsfald.

Musk har sagt, at han forventer, at virksomheden vil øge leverancerne i 2024 fra et år tidligere. Wall Street forventer dog stort set et fald på grund af dårlig stemning omkring elbiler.

Tesla sagde i januar, at den forventede en “særlig lavere” vækst i leverancer i år og droppede sit mål om at levere 20 millioner køretøjer om året inden 2030 i sin seneste årlige konsekvensrapport offentliggjort i maj, en drastisk ændring i tonen fra dens langsigtede årlige vækstmål på 50 pct.

Musk har reageret på modvinden med runder af aggressive omkostningsbesparelser, herunder masseafskedigelser, og et tilbagetog fra store strategiske planer, inklusive dem for en længe ventet prisbillig model, der var forventet at koste $25.000 og tage imod kinesiske rivaler.

Musk sagde, at virksomheden ville introducere “nye modeller”, inklusive prisbillige modeller, muligvis i slutningen af dette år. Han sagde, at modellerne ville være baseret på deres nuværende platforme og produktionslinjer, hvilket markerede et tilbagetog fra tidligere planer.

Musk har lovet at fokusere Tesla i stedet på selvkørende biler, men nogle investorer og eksperter er fortsat skeptiske over, at Tesla kan perfektionere den når som helst snart.

Tesla-aktien steg 7,7 % til 226,11 dollar tirsdag eftermiddag. Aktierne er faldet omkring 9% indtil videre i år.

Source: https://buystocks.co.uk/news/teslas-quarterly-deliveries-fall-less-than-expected-shares-rally/