Home » News » Teslas aktie skyder i vejret med 13 procent efter at have annonceret hurtigere lancering af ‘mere overkommelige’ modeller.

Teslas aktie skyder i vejret med 13 procent efter at have annonceret hurtigere lancering af ‘mere overkommelige’ modeller.

News Team

Teslas aktie (NASDAQ: TSLA) steg med over 13 procent i handel efter åbningstid, hvilket markerer et markant opsving fra sit laveste punkt i 15 måneder.

Denne stigning kom kort efter, at elbilproducenten annoncerede planer om at fremskynde udgivelsen af mere overkommelige bilmodeller.

På trods af den positive markedsrespons rapporterede Tesla om et bemærkelsesværdigt fald på 9 procent år-til-år i omsætningen for marts kvartal. Dette fald repræsenterer virksomhedens første omsætningsfald siden COVID-19-kvartalet i 2020 og dets mest betydelige fald siden 2012.

“1Q havde noget for enhver smag. Resultaterne var ikke så dårlige, som mange frygtede, men der er stadig spørgsmål om vækst/rentabilitet på kort sigt. FCF svagere end frygtet (beholdning, AI capex). Accelererede nye produktlanceringer (på eksisterende linjer) og detaljer om ride-hailing-appen var uventede funktioner,” sagde Adam Jonas, aktieanalytiker hos Morgan Stanley.

I en ansøgning indgivet tirsdag afslørede Tesla sin strategi for at revidere sin fremtidige bilserie med det formål at fremskynde introduktionen af nye modeller forud for den tidligere planlagte produktionsstart i sidste halvdel af 2025.

Oprindeligt anslået til at koste $25.000, vil disse mere overkommelige køretøjer blive integreret i Teslas eksisterende produktionslinjer. Virksomhedens overordnede mål er at øge produktionen med 50 procent i forhold til 2023-niveauet, inden der investeres i nye produktionslinjer.

For kvartalet, der sluttede i marts, rapporterede Tesla om en omsætning på 21,3 milliarder dollars, et fald fra 23,33 milliarder dollars et år tidligere. Dette tal faldt under analytikernes gennemsnitlige omsætningsestimat på 22,15 milliarder dollars, rapporterede Reuters.

Desuden oplevede den gennemsnitlige omsætning pr. leveret køretøj i kvartalet et fald på næsten 5 procent i forhold til året før, svarende til $44.926 pr. køretøj. Dette fald afspejler virkningen af igangværende prisjusteringer implementeret af Tesla.

Produktionsmængderne oplevede også et sekventielt fald, som tilskrives den tidlige fase af Model 3-rampen på Fremont-fabrikken, fabrikslukninger i Berlin og planlagte lukninger i Kina.

Elon Musk, administrerende direktør for Tesla, adresserede de seneste reduktioner af arbejdsstyrken i virksomheden og beskrev dem som nødvendige for omstruktureringsformål som forberedelse til næste fase af vækst. Det forventes, at disse fyringer vil resultere i årlige besparelser på 1 milliard dollars for Tesla.

“Første indtryk for os er, at CEO Musk formilder markedet ved at fremskynde nye produktlanceringer til H2 2025 og dermed udnytte eksisterende kapacitet (3munits), selvom ordlyden fra udsigterne øger risikoen for kompromiser med produktet for at fremskynde lanceringerne,” sagde Philippe Houchois, Equity Analytiker hos Jefferies.

“Samtidig er engagementet i robotaxi urokkeligt, stadig uden at give klarhed om en tidsramme og forretningsmodel. I mellemtiden ser kommentarer under opkaldet om +ve omsætningsvækst og reduktion af lagre i 2. kvartal noget optimistiske ud.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/teslas-stock-skyrockets-13-per-cent-after-announcing-speedier-launch-of-more-affordable-models/