Home » News » Tesla, TSMC-indtjening forudsiger en dyster fremtid på grund af teknologikrigen mellem USA og Kina, bekymrede investorer

Tesla, TSMC-indtjening forudsiger en dyster fremtid på grund af teknologikrigen mellem USA og Kina, bekymrede investorer

News Team

Tesla, TSMC og de fleste tech-fremstillingsvirksomheder afslørede for nylig deres indtjeningsrapporter for det sidste kvartal, og dette har gjort investorerne lidt nervøse. Den seneste indtjening afslører, at teknologisektoren er i en rigtig dårlig tid på grund af teknologikrigen mellem USA og Kina

Torsdag udsendte det svensk-schweiziske multinationale selskab ABB Ltd. en advarsel om aftagende efterspørgsel i Kina, et af dets betydelige markeder, og rapporterede om et fald på 9 procent i ordrer i årets andet kvartal. Virksomhedens divisioner inden for elektrificering, bevægelse og robotteknologi oplevede alle reduceret efterspørgsel i regionen. Tilsvarende er TSMC og Tesla i samme position.

ABB stod også over for en faldende efterspørgsel i Tyskland, hvilket indikerer potentielle udfordringer i den bredere industrielle økonomi. ABB’s produkter, herunder motorer, drev, controllere og elektrificeringsløsninger, der anvendes i transportsystemer og fabrikker, betragtes ofte som indikatorer for den generelle sundhed i industrisektoren.

Denne udvikling har skabt bekymring blandt investorer, som håbede på, at Kinas beslutning om at ophæve strenge COVID-relaterede restriktioner i slutningen af det foregående år ville føre til en økonomisk genoplivning i landet. Nylige data viste dog, at Kinas økonomi voksede i et skrøbeligt tempo i andet kvartal på grund af svækket efterspørgsel både indenlandsk og internationalt, med post-COVID-momentum aftagende hurtigt.

Ud over ABB’s advarsel forudsagde den taiwanske chipproducent TSMC et fald på 10 procent i salget for 2023, hvilket tilskriver de globale økonomiske udfordringer, der har påvirket efterspørgslen efter chips brugt i forskellige applikationer, herunder biler, mobiltelefoner og servere.

Ydermere kæmper flere virksomheder med dilemmaet med at fastholde overskudsgraden efter at have hævet priserne for at imødegå virkningen af skyhøje energi- og råvareomkostninger siden det seneste år. Da inputomkostningerne forventes at lette, advarer analytikere om, at virksomheder kan blive tvunget til at reducere priserne for at forblive konkurrencedygtige, hvilket potentielt kan påvirke deres bundlinjer.

Teslas administrerende direktør Elon Musk annoncerede også for nylig planer om at sænke priserne på elektriske køretøjer for at skærme mod konkurrence og usikkerhed i det økonomiske landskab, hvilket havde en negativ indvirkning på Teslas aktier, idet de faldt næsten 4 procent i handel i USA før markedet. Samlet set kaster denne udvikling en skygge over aktiemarkedet, især efterhånden som indtjeningssæsonen for andet kvartal udfolder sig. Mens europæiske aktier genvandt noget terræn efter tidlige tab, indikerede S&P 500- og Nasdaq-futures lavere åbninger.

”Den ene dag ser det ud til, at verdensøkonomien er ved at falde fra hinanden, næste dag er det fint. Jeg ved ikke, hvad fanden der foregår,” sagde Musk til analytikere på et telefonmøde. “Vi er i, vil jeg kalde det, turbulente tider.”

De seneste virksomheders indtjeningsresultater har sat en pessimistisk tone tidligt i indtjeningssæsonen. Forbrugerudgifter er blevet hindret af stigende indkøbs- og madudgifter, sammen med høje renter, hvilket har lagt pres på virksomhedernes overskudsgrad.

Streaming-video-pioneren Netflix (NASDAQ: NFLX) bidrog også til den nedadgående stemning, da dens omsætning i andet kvartal faldt under analytikernes estimater, hvilket fik aktien til at styrtdykke med næsten 9 procent i handel efter åbningstid.

I USA forudsiges indtjeningen at falde med 8,2 procent, hvilket er et bemærkelsesværdigt fald fra væksten på 0,2 procent, der blev registreret i første kvartal, og en markant vending fra væksten på 8,4 procent, der blev observeret for et år siden. Tilsvarende forventes omsætningen at falde med 0,8 procent i andet kvartal, ned fra væksten på 13,6 procent for et år siden.

Samlet set indikerer disse tal et udfordrende økonomisk miljø med en opbremsning i virksomhedernes indtjening og omsætningsvækst sammenlignet med tidligere kvartaler og år. Den vedvarende virkning af pandemien, stigende omkostninger og andre økonomiske faktorer bidrager til den afdæmpede præstation i erhvervssektoren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-tsmc-earnings-predict-grim-future-because-of-us-china-tech-war-investors-worried/