Home » News » Tesla (TSLA) overstråler BYD-aktier med 127 % aktierally i Kinas elektriske køretøjssektor

Tesla (TSLA) overstråler BYD-aktier med 127 % aktierally i Kinas elektriske køretøjssektor

News Team

I den hårde konkurrence på Kinas marked for elektriske køretøjer har Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) vist sig som den klare vinder med hensyn til aktiepræstation sammenlignet med BYD Co. (1211.HK).

Teslas aktie er steget med bemærkelsesværdige 127% i år i USA, drevet af prisnedsættelser, der øgede leveringerne og spændingen omkring dets kunstige intelligenspotentiale. På den anden side har BYD oplevet en stigning på 37% i Hong Kong fra tirsdag. Mens BYD har vist stærk præstation som den kinesiske EV-leder, med øget salg og en udvidet international tilstedeværelse, er dets fremskridt blevet lidt hæmmet af Berkshire Hathaway Inc.’s reduktion af aktieposten.

Teslas nuværende rally kommer efter et udfordrende år i 2022, hvor aktien oplevede et betydeligt tab på 65 %, hvilket markerer dens værste årlige præstation. Det forspring, det har fået i år, kan dog stå over for udfordringer på grund af tegn på overophedning.

Mandag var Teslas aktier igen i den overkøbte zone, og procentdelen af analytikere, der anbefaler en salgsvurdering, er steget til 18,4 %, det højeste siden september. Derudover tyder konsensusmålprisen for de næste 12 måneder på et fald på 22 % fra de nuværende niveauer.

I modsætning hertil har BYD opnået positiv opmærksomhed fra analytikere, uden salgsanbefalinger og en forventet opside på 30%, ifølge data sporet af Bloomberg . Citigroup Inc. har endda indledt en positiv katalysatorovervågning, der forventer en stigning i BYDs nettoresultat for andet kvartal og forbedrede månedlige leverancer indtil udgangen af 2023.

I en kommentar til situationen udtalte Dickie Wong, forskningsdirektør hos Kingston Securities Ltd., “Hvis jeg skulle vælge mellem de to, ville jeg sætte mine penge på BYD, da Teslas værdiansættelse er alt for dyr.” I øjeblikket handler Tesla til 67,4 gange forward-indtjening, hvorimod BYD har en mere konservativ værdiansættelse til 24,8 gange forward-indtjening.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-tsla-outshines-byd-stock-with-127-stock-rally-in-chinas-electric-vehicle-sector/