Home » News » Tesla savner estimater for tredje kvartals leverancer på hård konkurrence.

Tesla savner estimater for tredje kvartals leverancer på hård konkurrence.

News Team

Tesla (TSLA) udleverede færre køretøjer end analytikere forventede i tredje kvartal, da hård konkurrence i Kina og Europa ramte efterspørgslen efter dets aldrende modeller, hvilket satte elbilsproducenten i fare for sit første fald i årlige leverancer nogensinde.

Aktier i verdens mest værdifulde bilproducent faldt mere end 6% i morgenhandel onsdag og var på vej til at slette næsten alle deres gevinster for året.

Den voksende forbrugerinteresse for hybrider frem for elbiler, mangel på europæiske subsidier og stærk konkurrence i Kina var en hæmsko for Teslas leverancer, da kinesiske bilproducenter som BYD og Xpeng aggressivt udvider deres tilstedeværelse på verdens største bilmarked med hjælp fra lokale offentlige tilskud .

Tesla sagde, at leverancerne steg 6,4% i perioden juli-september til 462.890 køretøjer, hvilket markerer dets første kvartal med vækst i år. Men tallet faldt under estimater på 469.828, ifølge 12 analytikere adspurgt af LSEG.

“At ikke leve op til forventningerne kan indikere vanskeligheder med at opfylde de overordnede leveringsmål for 2024 og udsigter til bæredygtig vækst ud over det nuværende lineup,” siger Gadjo Sevilla, senior tech analytiker hos eMarketer.

Tesla har nu brug for rekordstore 516.344 køretøjsleverancer i fjerde kvartal for at opretholde sine 2023-leveringsniveauer på 1,81 millioner køretøjer. En mangel kan resultere i, at Tesla registrerer sit første årlige fald i leverancer.

Rapporten kommer forud for en nøje overvåget begivenhed den 10. oktober i Los Angeles, hvor Tesla forventes at afsløre sit robotaxi-produkt i et forsøg på at flytte sin strategi til AI-drevne autonome teknologier.

Tesla leverede 439.975 Model 3 og Model Y og 22.915 enheder af andre modeller, som inkluderer Model S sedan, Cybertruck og Model X premium SUV. Den producerede 469.796 køretøjer i perioden juli-september.

I juli førte BMW for første gang det europæiske marked for elektriske batterier og slog Tesla, som har tabt markedsandele til indenlandske firmaer, ifølge en rapport fra JATO Dynamics.

Alligevel sagde nogle analytikere, at en tilbagevenden til vækst markerede et positivt tegn for Tesla og viste, at nogle af de incitamenter, den havde udrullet for at øge efterspørgslen, virkede.

“Når vi tager et skridt tilbage, var leveringer, der vendte tilbage til vækst, det vigtigste, der kom fra dagens tal, især i betragtning af det store skub på kampagner og finansieringsvilkår for at stimulere efterspørgslen på et vanskeligt bilmarked,” siger senioraktieanalytiker Matt Britzman i Hargreaves Lansdown. hvem ejer Tesla-aktier.

I foråret introducerede Tesla en række nye incitamenter, herunder tilbud om forsikring og nulrentefinansiering, især i Kina, som tegner sig for en tredjedel af salget.

Teslas leverancer var også højere end dem fra rivalen BYD, som afleverede 443.426 elektriske batterikøretøjer i tredje kvartal. Det skyldtes delvist den kinesiske EV-gigants fokus på plug-in hybridbiler, hvis leveringer steg med mere end 75% i det seneste kvartal.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-misses-estimates-for-third-quarter-deliveries-on-stiff-competition/