Home » News » Tesla, Apple-stigning presser det amerikanske aktiemarked højere forud for Fed-mødet.

Tesla, Apple-stigning presser det amerikanske aktiemarked højere forud for Fed-mødet.

News Team

Det amerikanske aktiemarked var vidne til en positiv lukning i går, understøttet af betydelige stigninger i Tesla- og Apple-aktier, mens investorerne holdt et vågent øje med udviklingen op til Federal Reserves pengepolitiske møde.

Tesla -aktierne steg efter rapporter om fremskridt med at opnå godkendelser til et avanceret program, der sigter mod at hjælpe chauffører af deres elektriske køretøjer i Kina, virksomhedens næststørste marked.

Tilsvarende oplevede Apple -aktier en stigning, efter at nyheder dukkede op om genoptagede diskussioner mellem teknologigiganten og OpenAI om den potentielle udnyttelse af sidstnævntes generative kunstige intelligens-teknologi.

Foreløbige data afslører, at Standard & Poor’s 500-indekset steg med 0,32 procent, eller 16,34 point, og konkluderede på 5.116,30 point. I mellemtiden oplevede Nasdaq Composite-indekset en stigning på 0,36 procent, eller 57,14 point, og nåede 15.985,04 point, og Dow Jones Industrial Average steg med 0,40 procent eller 151,63 point og faldt til 38.391,29 point.

Midt i disse gevinster oplevede guldfuturespriserne udsving gennem handelssessionen, før de til sidst steg mod slutningen.

Da markedsdeltagerne spændt afventede Federal Reserves beslutning om rentesatser, vendte opmærksomheden sig også mod kommende dataudgivelser, især rapporten om ikke-landbrugsjobsektorer i USA, der er planlagt til offentliggørelse senere på ugen. Med disse væsentlige begivenheder i horisonten forblev handlende forsigtige, afholdt sig fra at foretage væsentlige markedsbevægelser og valgte at følge udviklingen nøje.