Home » News » Tesla-aktierne falder, da Musk markerer flere potentielle kursnedsættelser forude

Tesla-aktierne falder, da Musk markerer flere potentielle kursnedsættelser forude

News Team

Aktierne i Tesla (NASDAQ: TSLA ) faldt i førmarkedshandelen torsdag, efter at administrerende direktør Elon Musk foreslog, at yderligere prisnedsættelser kan komme i år, selv om elbilproducentens igangværende priskrig presser marginerne.

Tesla rapporterede en EPS på $0,91 på en omsætning på $24,93 milliarder. Analytikere adspurgt af Investing.com forventede en EPS på $0,79 cent på en omsætning på $24,29B.

Bruttomargener eksklusive kreditter, som er blevet nøje overvåget efter de seneste prisnedsættelser med det formål at øge volumen og bekæmpe den skærpede konkurrence på markedet for elektriske køretøjer, faldt 6,82 % til 18,2 % i 2. kvartal år-til-år, selvom det var højere end analytikernes skøn for 16,9 pct.

“Vi tror på, at Tesla ser en stabil efterspørgsel efter prisnedsættelser i USA og Kina, med marginer nu i stabiliseringstilstand, der bør bunde i løbet af de næste 1-2 kvartaler,” sagde Wedbush i et notat onsdag efter resultaterne.

Tesla-prisnedsættelserne hjalp elbilproducenten med at øge sin installerede base og samle nye kunder, med leveringer steget med 86 % til 466.140, hvilket markerede et rekordkvartal for virksomheden.

Tesla sagde, at det fortsat er på sporet for de første leveringer af deres Cybertruck i år. Tidligere på ugen sagde virksomheden, at den havde startet produktionen af sin Cybertruck i Texas.

Tesla forventes at sende omkring 2.000 enheder i år, anslår Deutsche Bank.

Gevinster i Tesla-aktier, som er steget 169% år til dato, er også drevet af optimisme omkring efterspørgslen efter virksomhedens supercharger-netværk.

Adskillige bilproducenter, herunder Ford Motor Company (NYSE:F), General Motors Company (NYSE: GM) og Mercedes Benz Group (ETR: MBGn) har for nylig indgået aftaler om at få adgang til Teslas nordamerikanske opladningsstandard.

“[W]e mener, at supercharger-netværket repræsenterer en stor mulighed for indtægtsgenerering for virksomheden i dets væksthistorie,” tilføjede Wedbush.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-slip-as-musk-flags-more-potential-price-cuts-ahead/