Home » News » Tesla-aktier falder, da amerikanske anklagere fokuserer på potentielle værdipapirer og svig.

Tesla-aktier falder, da amerikanske anklagere fokuserer på potentielle værdipapirer og svig.

News Team

Tesla står over for en føderal undersøgelse af potentielle værdipapirer og svindel i forbindelse med deres selvkørende teknologikrav.

Amerikanske anklagere efterforsker efter sigende Tesla (NASDAQ: TSLA) for potentielle værdipapirer og ledningssvindel relateret til dets elektriske køretøjers selvkørende evner. Sonden, som involverer virksomhedens autopilot og fuld selvkørende systemer, har til formål at afgøre, om Tesla vildledte investorer om disse funktioners sande evner.

På trods af offentlige udtalelser fra Tesla og dens administrerende direktør, Elon Musk, der antyder, at bilerne kan køre sig selv, er systemerne ikke helt autonome og kræver, at chaufførerne forbliver engagerede.

Autopilot og fulde selvkørende systemer under lup

Undersøgelsen fokuserer på Teslas Autopilot og Full Self-Driving-systemer, som yder assistance til styring, bremsning og vognbaneskift, men som ikke tilbyder fuldstændig autonomi.

Anklagere undersøger, om Tesla begik svig med værdipapirer ved at komme med falske eller vildledende udtalelser til investorer om disse systemers muligheder.

Derudover dækker sonden påstande om ledningssvindel, der involverer vildledende kommunikation vedrørende førerassistancefunktionerne. Securities and Exchange Commission (SEC) undersøger også Teslas repræsentationer af disse systemer over for investorer.

Bredere kritik af Teslas praksis

Ud over den nuværende undersøgelse har Tesla været udsat for kritik på forskellige fronter. Virksomheden er blevet beskyldt for at fremme en problematisk arbejdspladskultur, engagere sig i tvivlsom forretningspraksis og forsømme sikkerhed og arbejdsmæssige risici.

Kritikere har hævdet, at Tesla har brugt vildledende markedsføringstaktikker, afgivet uopfyldte løfter og engageret sig i svigagtige aktiviteter, især vedrørende dets selvkørende teknologi og bæredygtighedskrav. Rapporter og retssager relateret til pludselig utilsigtet acceleration, bremsefejl og problemer med køretøjets kvalitet er også dukket op. Desuden har Teslas forhold til ansatte og fagforeninger været anstrengt, med rapporter om høj omsætning, dårlig behandling og anti-fagforeningsaktiviteter.

Virksomheden har også stået over for anklager om miljømæssig uredelighed, upassende brug af kryptovalutaer og manglende overholdelse af open source-licenser.

TSLA Slides i Premarket

Efterhånden som undersøgelsen af Teslas selvkørende systemer fortsætter, har selskabets aktiekurs oplevet et fald.

Fra den seneste opdatering lukkede Teslas aktie på $177,81, hvilket repræsenterer et fald på $6,95 eller -3,76%. I førmarkedshandel var prisen noteret til $172,00, et fald med $5,81 eller -3,27%.

Resultatet af den igangværende undersøgelse af Teslas autopilot og fuld selvkørende systemer, såvel som den bredere kritik, som virksomheden står over for, kan have betydelige konsekvenser for dets omdømme, investorernes tillid og udsigterne på det stærkt konkurrenceprægede marked for elbiler.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-dip-as-us-prosecutors-focus-on-potential-securities-and-wire-fraud/