Home » News » Tesla-aktien stiger på planerne om at udvide fuld selvkørende globalt.

Tesla-aktien stiger på planerne om at udvide fuld selvkørende globalt.

5 September 2024 Putem News Team

Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) annoncerede planer om at lancere sit Full Self Driving (FSD) produkt i Europa og Kina i begyndelsen af 2025, hvilket markerer en betydelig udvidelse af dets avancerede førerassistentteknologi.

Fabrikanten af elektriske køretøjer, ledet af CEO Elon Musk, sigter mod at introducere den betalte tilføjelsesfunktion på disse nøglemarkeder i afventning af regulatorisk godkendelse. Dette skridt kommer, da Teslas aktie oplever bemærkelsesværdige gevinster, hvilket afspejler investoroptimisme om virksomhedens fremtid inden for autonom kørselsteknologi.

Teslas udvidelse af fuld selvkørende teknologi

Tesla afslørede sine intentioner om at bringe FSD til europæiske og kinesiske markeder gennem et opslag på X social media platform. Virksomheden forventer at lancere funktionen i første kvartal af 2025, hvor Musk tidligere har udtrykt tillid til at opnå lovmæssig godkendelse inden udgangen af 2024.

FSD, en opgradering til Teslas eksisterende autopilotsystem, er allerede tilgængelig i en eller anden form i begge regioner, hvor Kina i øjeblikket tilbyder en premium mulighed kaldet Enhanced Autopilot.

På trods af sit navn gør Full Self Driving ikke køretøjer helt autonome. Chauffører skal stadig være opmærksomme og klar til at tage kontrollen til enhver tid. Teknologien repræsenterer en afgørende del af Musks strategi for at positionere Tesla som førende inden for kunstig intelligens og selvkørende egenskaber.

Virksomheden står dog over for adskillige udfordringer, herunder regulatoriske forhindringer, konkurrence fra etablerede aktører som Waymo og Pony.ai og behovet for at styre forbrugernes forventninger om systemets begrænsninger.

Tesla-aktieydelse og økonomiske udsigter

Fra kl. 10:27 EDT den 5. september 2024 handlede Teslas aktie (TSLA) til $234,68, en stigning på 6,96% for dagen. Virksomhedens markedsværdi lå på 750,165 milliarder dollars, hvilket afspejler dets position som en af de mest værdifulde bilproducenter globalt.

Teslas finansielle målinger viser et blandet billede med et efterfølgende P/E-forhold på 61,63 og et fremadrettet P/E på 69,44, hvilket indikerer høje vækstforventninger fra investorer.

Teslas år-til-dato afkast på -5,50% halter bagefter S&P 500’s 16,27% gevinst, men dets femårige afkast på 1.496,11% overgår markant det bredere marked.

Virksomheden rapporterede en samlet omsætning på $95,32 milliarder og en nettoindkomst på $12,39 milliarder over de sidste tolv måneder med en overskudsgrad på 13,00%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-surges-on-plans-to-expand-full-self-driving-globally/