Home » News » Tesla-aktien fortsætter sit fald efter massefyringer, da markedsværdien falder til under 500 milliarder dollars.

Tesla-aktien fortsætter sit fald efter massefyringer, da markedsværdien falder til under 500 milliarder dollars.

News Team

Tesla- aktien fortsatte sin månedlange nedtur tirsdag efter massefyringer fejede igennem virksomhedens aktiviteter i Texas, og ledere trak sig.

Aktien faldt næsten 5 % i handel tirsdag, før den vendte tilbage til et fald på omkring 2,6 % fra kl. 12:30 ET. Dens værdiansættelse faldt kort under 500 milliarder dollar tirsdag, før den steg tilbage til omkring 500,71 milliarder dollar. Teslas markedsværdi er ikke faldet til under 500 milliarder dollar siden slutningen af april 2023.

Tesla-aktien er faldet mere end 36% indtil videre i 2024, hvilket gør Tesla til en af de dårligste resultater i S&P 500, kun matchet af Boeing og forsikringsselskabet Globe Life – hvoraf sidstnævnte er målrettet af shortsellere og har faldet 54 %. Det har kastet mere end 290 milliarder dollars i markedsværdi.

Tesla-aktien har lidt i denne uge, efter at CEO Elon Musk sendte virksomhedens omkring 140.000 ansatte et notat sent søndag aften, hvor de informerede dem om fyringer. “Mere end 10%” af arbejderne – eller mindst 14.000 mennesker – har mistet deres job, ifølge en lovpligtig ansøgning.

Afskedigelserne kommer efter et afgrundsdybt første regnskabskvartal, hvor elbilproducenten kom langt under Wall Streets salgsforventninger. Musk citerede en “duplikering af roller og jobfunktioner i visse områder”, der dukkede op, da elbilproducenten udvidede sine aktiviteter på tværs af USA, Europa og Asien.

“Der er ikke noget, jeg hader mere, men det skal gøres,” tilføjede han i notatet. “Dette vil gøre os i stand til at være slanke, innovative og sultne efter den næste vækstfasecyklus.”

To af Teslas højest profilerede og offentligt orienterede ledere trådte tilbage søndag forud for fyringerne; Andrew Baglino, Teslas senior vicepræsident for energiteknik og drivlinje, og Rohan Patel, Teslas vicepræsident for offentlig politik og forretningsudvikling.

Baglino, der først kom til Tesla i 2006 og arbejdede på den originale elektriske Roadster – førte mange tekniske produkter hos Tesla, herunder katodefabrikken i Austin, Texas, og produktionen af 4680 battericeller. Teslas chef for katodematerialer og -produktion, Anthony Thurston, er blevet afskediget.

Begge projekter er forsinket, og katodefabriksplanen er et “finansielt sort hul,” rapporterede Elecktrek med henvisning til en person, der er bekendt med sagen. Fabrikken er beregnet til at forsyne Tesla med behandlet katode til battericellemontage på Gigafactory Texas.

Electrek bekræftede mandag en tidligere rapport fra Reuters, som udtalte, at Tesla skrinlagde planerne om en overkommelig elbil til fordel for at gå all in på selvkørende køretøjer. Musk har påstået, at Reuters “løj”, selv da han annoncerede en dato den 8. august for at afsløre Teslas robotaxi.

Teslas planer om at udvide Giga Texas til at arbejde på den nye EV er blevet fuldstændig definansieret, og mange arbejdere involveret i projektet er blevet afskediget, rapporterer Electrek. Tesla har omfordelt ressourcer til at fokusere på programmet for selvkørende biler og sigter mod at bygge et nyt datacenter i en igangværende udvidelse på Texas-fabrikken, som man ønsker aktiv senest den 20. august.

Udvidelsesplanen forventes at stå over for logistiske og miljømæssige udfordringer. Electrek rapporterer, at flere personer involveret i projektet – inklusive Amir Mirshahi, fabrikkens infrastrukturchef – er blevet fyret.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-continues-its-slide-after-mass-layoffs-as-its-market-cap-falls-below-500-billion/