Home » News » Telefonica sælger kontrollerende andel i det peruvianske fibernet til KKR

Telefonica sælger kontrollerende andel i det peruvianske fibernet til KKR

News Team

Telefonica (NYSE:TEF) har solgt en andel på 54 % i sit fiberoptiske netværk i Peru til den amerikanske kapitalfond KKR og 10 % til Entels lokale forretning, sagde den spanske telekomkoncern fredag og tilføjede, at den vil beholde de resterende 36 %. .

I løbet af de sidste par år har Telefonica gennemført en række aktivsalg for at reducere gælden og for at hjælpe med at finansiere de store investeringer, der kræves for at bygge 5G-mobilnetværk.

På mange markeder har virksomheden opdelt infrastrukturen i forskellige enheder for at maksimere værdien af sine afhændede aktiver.

Det spanske selskab afslørede ikke værdien af transaktionen, men sagde, at aftalen ville reducere dets gæld med 200 millioner euro ($217,8 millioner).

Transaktionen vurderede 100 % af enheden til omkring 550 millioner euro, inklusive gæld, ifølge en bankkilde tæt på handlen.

Det nye selskab, Pangeaco, vil kombinere det eksisterende fiberoptiske netværk i Peru fra Telefonica og Entel, sagde KKR-firmaet i en separat erklæring.

Private equity-fonden tilføjede, at den planlagde at investere 200 millioner dollars for at accelerere udvidelsen af den digitale infrastruktur til mere end det dobbelte af netværkets størrelse for at nå ud til mindst 5,2 millioner hjem i hele Peru inden udgangen af 2026.

Santander rådgav Telefonica om aftalen, sagde kilden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/telefonica-sells-controlling-stake-in-peruvian-fibre-optic-network-to-kkr/