Home » News » Tech-aktier rally, mens ECB truer.

Tech-aktier rally, mens ECB truer.

12 September 2024 Putem News Team

De asiatiske aktiemarkeder var stort set højere, da investorerne genvandt noget af deres kærlighed til teknologiaktier, og især Nvidia (NVDA), mens de så frem til en næsten sikker rentenedsættelse fra ECB og mulige hints om, hvad der mere er i vente.

Alt dette var med til at opveje en dæmper på markederne fra de hurtigt faldende chancer for en for stor halvpoints rentenedsættelse fra Fed i næste uge.

Den meget ventede amerikanske inflationsrapport i nat viste, at kerne-CPI steg 0,28 % i august, lidt over en forventet stigning på 0,2 %, og det var nok til at skæve markeder endelig besluttede, at Fed vil nøjes med en rentenedsættelse på 25 bps på onsdag .

Det drev de kortsigtede renter højere og gav dollaren et tiltrængt løft over for yenen, som trak sig tilbage fra dens 2024-højde på 140,71 per dollar.

Den svagere yen sendte Nikkei næsten 3 % højere, hvilket overskyggede høgagtige kommentarer fra en højtstående Bank of Japan embedsmand om, at kurserne skal nå 1 % over tid.

Europa er klar til solide gevinster på vej ind i dagens store risikobegivenhed: Den Europæiske Centralbanks politiske beslutning. EUROSTOXX 50-futures steg 1,2 %, og FTSE-futures steg 1 %.

Et kvartpointsnedskæring er fuldt indarbejdet, men spørgsmålet er, om centralbanken skærer igen i oktober og december. Inflationsforsigtige høge er stadig i flertal, hvor markederne kun prissætter en bevægelse næste måned til omkring 40 %.

Det mest sandsynlige scenarie er, at ECB-præsident Christine Lagarde i sin briefing efter mødet vil holde sig til den seneste fortælling om, at beslutninger træffes møde for møde, baseret på indkommende data.

Dernæst vil opmærksomheden flytte sig tilbage til USA, hvor ugentlige arbejdsløshedsansøgninger og producentprisdata skal ventes.

Ansøgninger om arbejdsløshed er blevet ekstra fremtrædende på grund af Feds laserfokus på sundheden på arbejdsmarkedet. Et dårligt tal – højere end prognosen 230.000 – kunne genoplive udsigterne til et 50 bps cut.

Økonomer forventer, at PPI steg 0,1 % i sidste måned. Nogle elementer i dataene vil hjælpe analytikere med at forfine prognoserne for prisindekset for personlige forbrugsudgifter, Feds foretrukne inflationsmåler, som forfalder den 27. september.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tech-stocks-cue-rally-while-ecb-looms/