Home » News » Superledergennembrud antænder aktiemarkedet på trods af skepsis

Superledergennembrud antænder aktiemarkedet på trods af skepsis

2 August 2023 Putem News Team

Ubekræftede rapporter om et banebrydende fremskridt inden for superlederteknologi har antændt aktiemarkedsstigninger i forskellige koreanske og kinesiske virksomheder på trods af skepsis fra det videnskabelige samfund.

I Seoul oplevede mindre kendte enheder såsom Duksung Co Ltd (KS:004835), Sunam Co Ltd (KQ:294630) og Shinsung Delta Tech Co Ltd (KQ:065350) et imponerende andendagsspring, der ramte deres daglige vækstloft på 30 %. Tilsvarende oplevede Jiangsu Fasten Co Ltd (SZ:000890) og Innovation New Material Technology Co Ltd (SS:600361) deres aktier stige til den maksimale grænse på 10 % for to på hinanden følgende sessioner i Kina.

Lagerstigningen tilskrives en julirapport fra sydkoreanske videnskabsmænd, der erklærede, at de med succes havde skabt verdens første superleder, der er i stand til at lede elektricitet under normale rumtemperatur- og trykforhold. Denne banebrydende leder bruger et blybaseret stof kendt som LK-99.

Jefferies Financial Group Inc.’s analytiker Nick Cheng spekulerede i, at hvis LK-99 kunne valideres og masseproduceres, har den potentialet til at forstyrre adskillige industrier betydeligt. Materialet kunne lette tabsfri strømtransmissionskabler, der fremmer energibesparelse, samtidig med at det banede vejen for innovationer inden for fremstilling af computerchips, jernbanetransportsystemer og medicinske billedteknologier.

Begejstringen eskalerede efter udsendelsen af en video, der viser kinesiske forskere, der gentager disse resultater fra deres koreanske kolleger. Cheng advarede dog mod overdreven optimisme og bemærkede, at kommercialisering af denne innovation virker udfordrende på grund af LK-99’s tilsyneladende mangel på formbarhed, der kræves til trådproduktion.

En Science-tidsskriftsartikel dateret 27. juli sagde, at hvis denne opdagelse holder; det ville markere et af kondenseret stoffysikkens vigtigste gennembrud, der potentielt åbner døre til bemærkelsesværdige teknologiske fremskridt. Imidlertid har utilstrækkelige detaljer leveret af det koreanske hold fået mange fysikere til at stille spørgsmålstegn ved dets gyldighed.

På trods af vedvarende tvivl i videnskabelige kredse vedrørende denne påståede revolutionære opdagelse, forbliver investorer uafskrækket med American Superconductor Corporation (NASDAQ:AMSC), et aktuelt urentabelt selskab, der er vidne til en rekordstor stigning på 60 % tirsdag, hvor handelsvolumen overstiger dets gennemsnitlige daglige tal med mere end fyrre gange.

Source: https://buystocks.co.uk/news/superconductor-breakthrough-ignites-stock-market-despite-skepticism/