Home » News » Stigende amerikanske aktier hæver udbetalingsperiode poser

Stigende amerikanske aktier hæver udbetalingsperiode poser

News Team

Mens det amerikanske aktiemarked fortsætter sin stigning, diskuterer investorer, der ejer aktier i de massive teknologi- og vækstvirksomheder, der fører anklagen, om de skal udbetale eller blive ved med at køre.

Et rekordstort beløb på 8,5 mia. USD (RM39 mia.) strømmede ind i teknologiaktier i den seneste uge, viste data fra Bank of America (BofA) Global Research, da investorer steg ind i et rally, hvor den teknologitunge Nasdaq 100 steg med 33 % i 2023.

Benchmark S&P 500 er steget 11,5 % i år og ligger på et 10-måneders højeste niveau.

Alligevel ser andre grunde til forsigtighed.

Blandt dem er snæverheden af markedets rally: De fem største aktier i S&P 500 har en samlet vægtning på 24,7 % i indekset, en rekordhøj, der går tilbage til 1972, sagde Ned Davis Research i en nylig rapport.

De tunge vægtninger kan betyde mere markant nedfald for bredere markeder, hvis disse navne vakler.

“Vi havde dette store løb, og det væsentlige spørgsmål er, tror du på, at det vil fortsætte, eller tror du, at tingene vender tilbage til middelværdien?” sagde Peter Tuz, præsident for Chase Investment Counsel.

Begejstring over fremskridt inden for kunstig intelligens (AI) er en nøglefaktor, der fremmer gevinster i megakapitalaktier.

Store tiltag omfatter aktierne i Nvdia , som er steget omkring 170% i år, mens Apple og Microsoft , de to bedste amerikanske virksomheder målt i markedsværdi, begge er steget næsten 40%.

Jay Hatfield, administrerende direktør (CEO) for hedgefonden InfraCap, mener, at begejstring over AI vil blive ved med at øge megakapitalaktier. Han er “overvægtig” på mega-caps, herunder Nvidia, Microsoft og Google-forælder Alphabet.

“Vi tror 100 % på AI-boomet,” sagde Hatfield. “Jeg ville være chokeret, hvis disse aktier ved årets udgang ikke er væsentligt højere.”

Data viste, at den amerikanske jobvækst accelererede i maj, selv da et hop i arbejdsløsheden tydede på, at arbejdsmarkedsforholdene var ved at lette, hvilket øgede investorernes appetit på aktier midt i håbet om, at den amerikanske centralbank (Fed) vil være i stand til at bringe inflationen ned uden at skade vækst.

S&P 500 steg 1,45 pct.

Megacap-aktier førte markederne i det meste af årtiet efter finanskrisen, og væddemål mod dem har været en farefuld strategi i 2023. Investorernes allokering til kontanter er højere, end den har været historisk, viste data fra BofA, som nogle markedsobservatører mener efterlader masser af brændstof for at presse rallyet længere.

Et stærkt momentum kan også fortsætte med at drive aktierne op.

Michael Purves, CEO for Tallbacken Capital Advisors, skrev tidligere, at teknisk analyse viste, at Nasdaq 100 var overkøbt, en tilstand, der kan gøre et aktiv mere sårbart over for kraftige fald.

Indekset formåede dog at samle yderligere 10% over tre måneder, da det nåede samme tilstand for to år siden, ifølge Purves.

Den seneste stigning i Nvidia viste, hvordan en aktie kan blive ved med at stige, selv efter at have haft store gevinster. Aktierne steg allerede 109 % på vej ind i indtjeningsrapporten den 24. maj, men steg yderligere 30 % i den seneste uge efter chipproducentens overraskende positive salgsprognose.

Kevin Mahn, investeringschef hos Hennion & Walsh Asset Management, sagde, at aktier i Nvidia, som nu handles til 44 gange fremadrettede indtjeningsestimater ifølge Refinitiv Datastream, er blevet “lidt rige”.

“Jeg kan stadig godt lide teknologisektoren i løbet af de næste to år, men jeg er nu nødt til at være meget mere fokuseret på værdiansættelse i lyset af opløbet i mange af disse mega-cap-aktier,” sagde Mahn, der sagde, at Microsoft-aktier forblev attraktive blandt andet på grund af virksomhedens imponerende cash flow og sunde udbytte.

Andre bliver forsigtige og citerer faktorer som stigende værdiansættelser og tegn på, at resten af markedet sygnede hen, mens en lille klynge af aktier stiger.

Resultatet af kun syv aktier, Æble, Microsoft , Alfabet, Amazon , Nvdia , Meta Platforms og Tesla stod for hele S&P 500’s 2023 samlede afkast frem til maj, ifølge S&P Dow Jones Indices.

Samtidig har kun 20,3 % af S&P 500-aktierne klaret sig bedre end indekset på en rullende tre-måneders basis, et rekordlavt niveau, der går fem årtier tilbage, ifølge Ned Davis.

Niveauer under 30% er gået forud for svagere resultater for det bredere marked, hvor S&P 500 er steget 4,4% i løbet af det næste år mod et gennemsnit på 8,2% for alle etårige perioder, viste firmaets undersøgelser.

David Kotok, investeringschef hos Cumberland Advisors, har i de seneste dage reduceret beholdningen af iShares halvlederbørshandlede fond efter den seneste stigning i aktier i Nvidia.

Kotok betragtede den indsnævrede bredde som et ildevarslende tegn for det bredere aktiemarked og sagde, at aktier også så mindre gunstige ud i visse værdiansættelsesmålinger.

I en almindeligt anvendt værdiansættelsesmåling handles S&P 500 til 18,5 gange fremadrettede indtjeningsestimater sammenlignet med dets historiske gennemsnit på 15,6 gange, ifølge Refinitiv Datastream. “Du kan have (markeds)koncentration, og det kan fortsætte et stykke tid,” sagde han. Men, sagde han, “for mig er indsnævringen en advarsel.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/surging-us-stocks-raise-cashing-out-period-poser/