Home » News » S&P 500 tager en pause foran amerikanske inflationstal

S&P 500 tager en pause foran amerikanske inflationstal

News Team

S&P 500 lukkede mandagens session lidt ned, da investorerne holdt vejret før en afgørende inflationsmåling, der kunne give fingerpeg om, hvor længe den amerikanske centralbank vil holde renten forhøjet.

Efter at indekserne havde et solidt opsving i fredags, vendte markedet mandag sit fokus til data for forbrugerprisindekset (CPI), der udkom tirsdag morgen. Økonomer forventer en overordnet stigning på 3,3 % for oktober, hvilket er faldet fra 3,7 % i september. Men kernepriserne forventes at være uændrede i forhold til måneden før.

CPI-aflæsningen, sammen med arbejdsmarkedet, “er klart i førersædet for, hvad der betyder noget for de finansielle markeder, fordi det dikterer, hvor Fed-politikken går herfra,” sagde Matt Stucky, chefporteføljemanager for aktier hos Northwestern Mutual Wealth Management Company i Milwaukee, Wisconsin.

“Markedet har en forventning om, at Fed er færdig med renteforhøjelser, og for at det skal være sandt, skal du have fortsatte fremskridt på inflationsfronten,” sammen med afkøling på arbejdsmarkedet, sagde han.

Traders har prissat en chance på næsten 86 %, at Fed holder renterne stabile i december, ifølge CME Groups FedWatch-værktøj.

Mens CPI-aflæsningen var nøglespørgsmålet for at holde investorerne “i et holdingsmønster” mandag, sagde Michael O’Rourke, chefmarkedsstrateg hos JonesTrading i Stamford, Connecticut, at de også fordøjede et svagere amerikansk kreditudsigt.

Moody’s sænkede sent fredag sine udsigter til den amerikanske kreditvurdering til “negative” fra “stabile”, med henvisning til store finanspolitiske underskud og et fald i gældsoverkommelighed.

Dette føjede til investorernes modvilje mod at træffe store beslutninger forud for en weekend-deadline, der potentielt kunne resultere i en amerikansk regeringsnedlukning, sagde O’Rourke.

Det amerikanske Repræsentanternes Hus’ formand, Mike Johnson, afslørede lørdag en republikansk udgiftsforanstaltning, der havde til formål at afværge en nedlukning, men foranstaltningen mødte hurtigt modstand fra lovgivere fra begge partier i Kongressen.

Ifølge foreløbige data tabte S&P 500 4,03 point, eller 0,09%, til 4.411,51 point, mens Nasdaq Composite tabte 30,36 point eller 0,22% til 13.767,74. Dow Jones Industrial Average steg 49,76 point, eller 0,15%, til 34.332,86.

De store amerikanske aktieindekser var vendt tilbage indtil nu i denne måned, drevet af en stærkere end forventet indtjeningssæson og håb om, at de amerikanske renter er tæt på deres top.

Blandt S&P 500’s 11 store sektorer var energi den største vinder under sessionen, mens forsyningsselskaber var den største taber.

For at hjælpe med at holde Dow flydende samlede Boeing sig mandag, efter at Bloomberg News rapporterede, at Kina overvejer at genoptage indkøb af 737 Max-fly.

Og Dubais Emirates afgav en ordre på yderligere 90 Boeing 777X-jetfly ved åbningen af Dubai Airshow på mandag.

Medtech-virksomheder inklusive Dexcom, Insulet og Abbott steg, da analytikere diskuterede data om de kardiovaskulære fordele ved Novo Nordisks vægttabsmedicin Wegovy.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-takes-a-pause-ahead-of-u-s-inflation-data/