Home » News » S&P 500 svæver tæt på 5.500 Mark, da amerikanske renter stiger.

S&P 500 svæver tæt på 5.500 Mark, da amerikanske renter stiger.

News Team

Aktier kæmpede for at vinde meget indpas, da et rally til alle tiders højder ansporede til krav om en kortsigtet tilbagetrækning midt i tegn på købers udmattelse.

S&P 500 toppede kort det historiske 5.500-mærke og forblev over en teknisk tærskel, der typisk antyder et overkøbt marked. Big tech oplevede en blandet præstation, med Apple Inc. nede og Nvidia Corp. på vej mod et nyt højdepunkt. Efter at have været tæt på at slette årets tab, trak statskassen sig tilbage.

“Bullish momentum forbliver intakt for S&P 500 og Nasdaq, men overkøbte forhold på kort sigt kombineret med forværret bredde gør aktier sårbare over for et tilbagetræk eller korrektion,” sagde Craig Johnson hos Piper Sandler.

Feds Kashkari siger, at 2 % inflation sandsynligvis er et til to år væk

Økonomiske data pegede for det meste på svaghed, hvor byggeriet af nye boliger faldt til det langsomste tempo i fire år, og Philadelphia Fed Index-estimaterne faldt tilbage. USA’s oprindelige arbejdsløshedskrav var lidt ændret på 238.000 i sidste uge.

S&P 500 steg en smule, ledet af stigninger i energiaktier. Dell Technologies Inc. steg, efter at administrerende direktør Michael Dell sagde, at virksomheden bygger en “Dell AI-fabrik” til Elon Musks startup xAI sammen med Nvidia. Banker faldt.

De 10-årige statsrenter steg seks basispoint til 4,28 pct. Dollaren steg. Handlende satser på, at Bank of England vil sænke renten i august, efter at politikerne signalerede, at de er villige til at begynde at lempe pengepolitikken.

Mens S&P 500 marcherer fra den ene rekord til den næste, deltager færre og færre aktier i dette års rally.

Næsten en tredjedel af dens vælgere har ramt et lavpunkt på en måned i den seneste måned, viser data indsamlet af Bloomberg til slutningen af sidste uge. Det er langt flere end dem, der presser det højere. Faktisk nåede kun 3,2 % et højdepunkt i én måned, inklusive Apple Inc. og højtflyvende Nvidia Corp., som netop passerede Microsoft Corp. for at blive verdens mest værdifulde virksomhed.

“Med efterspørgsel efter kunstig intelligens, der forbliver robust, og teknologien, der sandsynligvis vil forstyrre og transformere industrier i de kommende år, tror vi, det er vigtigt for investorer at sikre, at de er tilstrækkeligt investerede,” sagde Solita Marcelli hos UBS Global Wealth Management.

I mellemtiden viser en række foranstaltninger, hvordan markedsbredden forbliver svag, hvilket øger usikkerheden om rallyets udholdenhed. Tag NYSEs forhåndsfaldslinje, en populær indikator, der sporer antallet af værdipapirer, der stiger minus antallet, der falder på børsen hver dag. Det lukkede med et frisk lavpunkt i seks uger fredag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-hovers-near-5500-mark-as-us-yields-climb/