Home » News » Sony-aktier falder, efter at Microsoft besejrede FTC’s sag mod Activision-aftalen

Sony-aktier falder, efter at Microsoft besejrede FTC’s sag mod Activision-aftalen

12 July 2023 Putem News Team

Sony Group Corp.– aktien faldt så meget som 2,7 % onsdag i Tokyo, efter at en amerikansk føderal dommer dømte til fordel for Microsoft Corp.s overtagelse af Activision Blizzard Inc. på 69 milliarder dollar.

Redmond, Washington-baserede Microsoft har sagt, at de har til hensigt at beholde spillet på Sonys platform, hvilket peger på konkurrentens meget større andel af konsolmarkedet.

Den amerikanske distriktsdommer Jacqueline Scott Corley i San Francisco afgjorde tirsdag til fordel for Microsoft, idet han fandt, at US Federal Trade Commission ikke beviste, at kombinationen med Activision ville skade konkurrencen for spil.

Hun forlængede et midlertidigt tilhold, der blokerer Microsoft i at lukke aftalen indtil midnat amerikansk vestkysttid fredag.

FTC hælder til at appellere afgørelsen, rapporterede Bloomberg News. Sony reagerede ikke på en anmodning om kommentar.

Call of Duty er blandt verdens mest profitable spilserier, hvor millioner af fans spiller den seneste iteration hvert år.

For Sony ville Microsofts kontrol over franchisen gøre forretningen sværere, selvom spillet forbliver på PlayStation.

Dette er “store nyheder og potentielt meget negativt for Sony,” sagde Asymmetric Advisors-strateg Amir Anvarzadeh. Mange PlayStation-ejere bruger udelukkende deres konsoller til at spille Call of Duty-spil, og køber spillet til fuld pris, mens Microsoft sandsynligvis vil gøre spillet gratis på deres Xbox Game Pass-tjeneste, sagde han i en separat note til investorerne.

Sony står også over for et sagsanlæg på 5 milliarder pund fra britiske forbrugere, der argumenterer for, at de royaltygebyrer, som det Tokyo-baserede selskab opkræver fra tredjepartsudviklere, øger spilpriserne.

Sådanne gebyrer tegner sig for halvdelen af selskabets salg af spilsoftware, sagde Anvarzadeh.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sony-shares-fall-after-microsoft-defeats-ftcs-case-against-activision-deal/