Home » News » SoftBank-aktier fejede op i AI-chip-vanvid forud for Arm IPO

SoftBank-aktier fejede op i AI-chip-vanvid forud for Arm IPO

News Team

SoftBank Group Corp-aktierne steg 5% i tidlig fredag handel, da teknologiinvestoren – som forbereder et børsnotering af chipdesigneren Arm – blev fanget i et vanvid for halvleder- og kunstig intelligens-relaterede aktier.

Det japanske konglomerat, som er blevet ramt af den faldende værdi af sin teknologiportefølje, har set sine aktier stege 17% siden sidste uges lukning.

Alligevel er de kun steget med 6,4 % år til dato sammenlignet med 172 % for USA. chipproducenten Nvidia Corp – en forventet investering i AI – og 39% i Philadelphia SE Semiconductor Index.

I fredags passerede SoftBank det psykologiske niveau på 6.000 yen for første gang siden februar.

“vi gav udtryk for en holdning om, at SBG-aktien vil stige forud for ARM-børsnoteringen senere på året… Men i betragtning af (markedets) fascination af halvaktier, synes vi, det giver mening at flytte tidligt,” skrev Iefferies-analytiker Atul Goyal i en kundenote, hvor han opgraderer sin anbefaling om aktien til “køb”.

Andre modtagere af begejstring for chip-relaterede aktier omfattede udstyrsproducenterne Advantest Corp og Tokyo Electron Ltd, som er steget henholdsvis 109% og 50% år til dato.

SoftBank CEO Masayoshi Son, som har hævdet, at stigningen i kunstig intelligens driver hans investeringer, er også blevet fanget i den seneste tids begejstring for generativ AI, som fortalere sammenligner med ankomsten af internettet.

“Han føler, at ‘endelig er min tid kommet’,” fortalte SoftBanks finansdirektør Yoshimitsu Goto til journalister ved en indtjeningsbriefing i sidste måned.

Source: https://buystocks.co.uk/news/softbank-shares-swept-up-in-ai-chip-frenzy-ahead-of-arm-ipo/