Home » News » SK innovationsaktie falder på plan om at rejse midler gennem aktiesalg

SK innovationsaktie falder på plan om at rejse midler gennem aktiesalg

News Team

Aktierne i SK Innovation Co., et mellemliggende holdingselskab i SK Group, der beskæftiger sig med olie, alternativ energi og olieefterforskning, faldt med 6 procent mandag på nyheden om, at selskabet planlægger et aktiesalg på mere end 1 billion won (766,86 mio. USD) ). SK Innovation er bevidst om et tilbageslag fra aktionærerne og har sagt, at det vil forfølge foranstaltninger for at øge aktionærværdien, såsom aktietilbagekøb.

Ifølge Korea Exchange mandag lukkede SK Innovations aktier med 6,1 procent til 171.500 won. Aktierne i SK Inc., holdingselskabet i SK Group, oplevede også et fald på 4,2 procent. SK Innovation havde efter markedets lukning den 23. juni meddelt, at de havde besluttet at rejse 1,18 billioner won gennem et fortegningsemission, hvilket normalt fører til en udvanding af aktieværdien, hvilket kan påvirke aktiekurserne negativt.

Værdipapiranalytikere forventer, at selvom denne kapitalforhøjelse i første omgang kan have en negativ indvirkning på aktiekurserne på grund af udvandingen af ejerskab og gældsafbetalingsformål, vil virkningerne sandsynligvis være kortvarige.

“Denne uventede kapitalforhøjelse i markedet vil sandsynligvis svække den kortsigtede investeringsstemning,” sagde Cho Hyun-ryul, analytiker hos Samsung Securities Co. “Men ser man på tidligere tilfælde af kapitalforhøjelser fra Hanwha Solutions Corp. Lotte Chemical Corp. i 2022 steg de to virksomheders aktier med henholdsvis 10 procent og 5 procent 30 handelsdage efter annonceringen af deres kapitalforhøjelse på grund af forventninger om forretningsudvidelse.”

Choi Young-gwang, en analytiker hos NH Investment & Securities Co., løftede også sløret for et positivt syn og sagde, at “hvis SK innovation bruger de indsamlede midler til at flytte væk fra den eksisterende olieraffinaderi og petrokemiske industri til miljøvenlige industrier som brint og ammoniak, vil det være positivt fra et mellemlangt til langt sigt perspektiv.” Det faktum, at denne finansiering bliver brugt til SK Innovations forretning frem for dets batteridatterselskab SK on Co., viser også, at bekymringer om SK ons finansiering er blevet løst til en vis grad, tilføjede analytikeren.

Den 20. juni annoncerede CJ CGV Co., et lokalt firma, der hovedsageligt beskæftiger sig med driften af biograferne, en plan om at rejse midler på i alt 1 trillion won, inklusive et rettighedsudbud på 570 milliarder won, og har siden oplevet et fald i lagerbeholdningen. priser i fire på hinanden følgende handelsdage.

CJ CGV-aktierne faldt med 32 procent på kun fire handelsdage og lukkede mandag til 9.790 won. CJ Corp., holdingselskabet, oplevede også et fald på 8,7 procent i samme periode. CJ CGV’s finansieringsformål var at bruge 67 procent af provenuet til at tilbagebetale gæld, 18 procent til at finansiere faciliteter og 16 procent til at finansiere driften.

I mellemtiden sagde SK Innovation på en briefing med institutionelle investorer og analytikere mandag, at det samlede beløb for kapitalforhøjelsen vil være 1,18 billioner won, og at det overvejer forskellige muligheder, herunder tilbagekøb af egne aktier. SK Innovation planlægger at transformere sin forretning ved at investere i grønne sektorer på mellemlang til lang sigt, mens SK ons rentabilitet forbedres.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sk-innovation-stock-falls-on-plan-to-raise-funds-through-share-sale/