Home » News » Siemens ser svækkende efterspørgselstendenser, da 3. kvartal går glip af prognoser

Siemens ser svækkende efterspørgselstendenser, da 3. kvartal går glip af prognoser

10 August 2023 Putem News Team

Siemens gik glip af overskudsprognoser i sit seneste kvartal, rapporterede det tyske ingeniørfirma torsdag og bemærkede en svækket efterspørgsel på flere markeder, herunder Kina.

Producenten af tog-til-fabrik-automatisering sagde, at Kina, længe en driver for global fremstilling og dets tredjestørste marked, kun havde set et lunkent opsving efter dets nul-COVID-nedlukning sidste år.

Siemens sagde, at det nu så en “normalisering af efterspørgslen”, efter kunderne havde forudkøbt sidste år for at undgå mangel. Ordrer steg med 10% i løbet af de tre måneder frem til udgangen af juni, et fald fra stigningen på 13% i de foregående tre måneder.

Kunder globalt var ved at løbe ned i deres lager af komponenter, tilføjede Siemens, en tendens, der forventes at fortsætte i de næste par kvartaler.

“I 3. kvartal var normaliseringen af efterspørgslen tydeligt synlig i ordrer hos vores kortcykliske virksomheder, især i Kina, men også i Europa,” sagde CEO Roland Busch til journalister.

“Opsvinget i Kinas fremstillingssektor har været langsommere end forventet,” tilføjede han. “Som et resultat forventer vi, at tendensen forbliver flad.”

I de tre måneder frem til slutningen af juni faldt Siemens’ industrielle overskud – dækkende dets mobilitet, smart infrastruktur og fabriksautomatiseringsvirksomheder – 4 % til 2,75 milliarder euro (3,02 milliarder dollar), hvilket gik glip af de 2,90 milliarder euro, som analytikere i en virksomhed forventede. – kompileret konsensus.

Selskabets aktier faldt 3,6% i førmarkedsaktivitet.

Siemens fastholdt sine forventninger på koncernniveau for året til slutningen af september, men sænkede forventningerne til sin digitale industrivirksomhed, som forsyner fabrikker med controllere.

Divisionen, som af analytikere ses som juvelen i Siemens’ krone, forventer nu en sammenlignelig omsætningsvækst på 13% til 15%, lavere end dens tidligere udsigter på 17% til 20%.

Ordreindgangen i de digitale industrier faldt med 37 % i løbet af kvartalet, især inden for kortcykliske fabriksautomatiseringsforretninger, sagde Siemens.

Alligevel øgede divisionen omsætning og overskud, da den gennemarbejdede sin enorme ordrebog og nød godt af højere kapacitetsudnyttelse på egne fabrikker og salg af mere rentable produkter.

Siemens formuer, hvis produkter bruges til at automatisere fabrikker og udstyre transportnetværk, giver et indblik i den globale økonomis sundhed.

Produktionsaktiviteten har været aftagende i de seneste måneder med svækkelse af indkøbschefdata i Europa og Kina.

I løbet af sit tredje kvartal steg Siemens-ordrerne 10 % til 24,24 milliarder euro, hvilket slog prognoserne på 22,19 milliarder euro.

Omsætningen steg med 6 % til 18,89 milliarder, hvilket manglede prognoser for 19,27 milliarder euro. Nettoresultatet på 1,44 milliarder euro gik også glip af prognoserne.

Siemens fastholdt sin vejledning på koncernniveau. Det forventer en sammenlignelig omsætningsvækst på 9% til 11% i de 12 måneder frem til udgangen af september og en indtjening pr. aktie på 9,60 til 9,90 euro.

($1 = 0,9106 euro)

Source: https://buystocks.co.uk/news/siemens-sees-weakening-demand-trends-as-q3-misses-forecasts/