Home » News » Shein er indstillet på at ansøge om 50 milliarder pund børsnotering i Storbritannien – rapporter.

Shein er indstillet på at ansøge om 50 milliarder pund børsnotering i Storbritannien – rapporter.

3 June 2024 Putem News Team

Online fast fashion-firmaet Shein planlægger at indsende papirarbejde for en potentiel London-aktienotering allerede i denne uge, ifølge rapporter.

En børsintroduktion (IPO) kunne værdiansætte virksomheden til omkring $66 mia. (£51,7 mia.).

Firmaet, som blev grundlagt i Kina og nu har hovedkvarter i Singapore, optrappede forberedelserne til et aktiesalg i Storbritannien, efter at det stod over for regulatoriske forhindringer og intens kontrol i USA.

En talsmand for Shein afviste at kommentere.

Shein har tidligere været forbundet med uetisk forretningspraksis, herunder anklager om tvangsarbejde.

En fortrolig ansøgning til den britiske finansmyndighed kan danne grundlaget for et større salg af aktiemarkedsandele i London.

Selvom det kan komme i denne uge, sagde Sky News, som først rapporterede historien, at det kunne blive flyttet til senere i juni.

“Dette kan være store nyheder for aktiemarkedet i London – der har ikke ligefrem været mange børsnoteringer i år,” fortalte Colleen McHugh, investeringschef hos Wealthify, investeringsfirmaet, til BBC’s Today-program.

Shein indgav papirarbejde for en potentiel børsnotering i New York til Securities and Exchange Commission (SEC), rapporterede nyhedsbureauet Reuters i januar.

Virksomheden har dog fået tilbageslag fra amerikanske lovgivere over bekymringer om dets forbindelser til Kina, efterhånden som spændingerne mellem Washington og Beijing intensiveres.

Sidste år opfordrede en gruppe amerikanske lovgivere til, at Shein blev efterforsket for påstande om, at uigurisk tvangsarbejde bruges til at fremstille noget af det tøj, det sælger.

“Vi har nultolerance over for tvangsarbejde,” sagde Shein dengang til BBC.

Selskabet er også blevet undersøgt uden for USA, efterhånden som spekulationerne vokser om, at det kan notere sine aktier i London.

I sidste måned foreslog en rapport, at arbejdere for nogle af Sheins leverandører stadig arbejder 75 timer om ugen, på trods af at virksomheden lovede at forbedre forholdene.

En ny undersøgelse foretaget af den schweiziske fortalervirksomhed Public Eye fulgte op på dens 2021-rapport, som fandt, at et antal medarbejdere på tværs af seks steder i det kinesiske produktionscenter Guangzhou lavede for meget overarbejde.

Ifølge gruppen, som interviewede 13 ansatte fra seks fabrikker i Kina, der leverede Shein til deres seneste undersøgelse, var overdreven overarbejde stadig almindeligt for mange arbejdere.

Shein fortalte BBC, at det “arbejdede hårdt” for at løse de spørgsmål, der blev rejst af Public Eye-rapporten, og havde gjort “betydelige fremskridt med at forbedre forholdene”.

Med henvisning til påstande rejst mod Shein over dets arbejds- og bæredygtighedspraksis sagde fru McHugh: “Det vil være op til regulatoren, om hvorvidt børsnoteringen kan fortsætte her [in the UK] – men det vil ikke være uden kontrovers.”

Shein er vokset hurtigt siden den blev grundlagt i 2008 og var en af mange online-virksomheder, der boomede under Covid-pandemiens nedlukninger.

Dens formel med at tilbyde en bred vifte af billigt tøj – understøttet af kampagner på Instagram, TikTok og andre sociale medier – har gjort det til en af de største modeforhandlere i verden.

Det er afhængigt af tusindvis af tredjepartsleverandører såvel som kontraktproducenter i nærheden af sit hovedkvarter i Guangzhou og er i stand til at vende en ny vare i løbet af få uger i stedet for måneder.

Source: https://buystocks.co.uk/news/shein-set-to-file-for-50bn-uk-flotation-reports/