Home » News » SGX Group lancerer depotbeviser under DR-forbindelse med børsen i Thailand

SGX Group lancerer depotbeviser under DR-forbindelse med børsen i Thailand

News Team

Singapore Exchange (SGX Group) meddelte i dag, at de vil lancere et nyt produkt, Singapore Depository Receipts, (SDR1) under Thailand-Singapore DR Linkage den 30. maj 2023. Et aftalememorandum (MOU) vil også blive underskrevet for at markere partnerskabet mellem SGX Group og Stock Exchange of Thailand (SET) på DR Linkage. Dette er det første DR-samarbejde på udvekslingsniveau i ASEAN, der viser et vigtigt skridt fremad i at forbedre den regionale forbindelse. Dette samarbejde udnytter styrkerne ved to veletablerede børser for at fremme flere fælles investeringer og forretningsmuligheder for både børser og deres markedsdeltagere.

SGX Group introducerer SDR for at give Singapore-investorer mere effektiv adgang til regionale markeder. Investorer kan handle SDR via deres lokale mæglere, opnå større eksponering mod oversøiske børsnoterede værdipapirer og nyde mere bekvemmelighed ved handel gennem deres sædvanlige platform. Disse SDR vil handle på SGX-værdipapirmarkedet i lokale åbningstider og i Singapore-dollar.

De indledende SDR er udstedt af Phillip Securities Pte Ltd og repræsenterer den reelle ejerandel i de underliggende værdipapirer2 i Airports of Thailand (AOT), CP All (CPALL) og PTT Exploration & Production (PTTEP), som er bestanddele af benchmark SET50 Indeks.

Loh Boon Chye, administrerende direktør, SGX Group, sagde: “Det har været en spændende rejse for os at arbejde sammen med SET for at bringe vores SDR under DR-forbindelsen til virkelighed. ASEAN dukker i stigende grad op som et investeringstema blandt investorer. Med større forbindelse mellem Singapore og Thailand kan investorer nu udvide deres investeringshorisont og deltage i vækstpotentialet i ASEAN. Jeg er optimistisk, at SDR vil anspore til øget deltagelse på tværs af grænserne og skabe mere livlighed på vores kapitalmarkeder, og at DR Linkage bliver katalysatoren til at sætte gang i yderligere samarbejde mellem børser i denne region.”

Pakorn Peetathawatchai, præsident for SET, sagde: “Lanceringen af Thailand-Singapore DR Linkage markerer en væsentlig milepæl for begge børser. Efterhånden som investorernes behov udvikler sig, letter koblingen investorernes adgang fra et marked direkte til et andet i lokal valuta, hvilket giver mere likviditet og priseffektivitet. Dette samarbejde er en del af vores forpligtelse til at øge forbindelsen mellem udvekslinger i ASEAN. Jeg er overbevist om, at forbindelsen vil være en nøgleplatform, der forbinder verden med denne region.”

Luke Lim, administrerende direktør, Phillip Securities Pte Ltd (medlem af PhillipCapital), sagde: “Vi er beærede over at være den første udsteder af SGX Singapore Depository Receipts under Thailand-Singapore DR Linkage. Hos PhillipCapital er vi drevet af vores ønske om at servicere vores investorer bedre, og vi erkender, at investorer i dag har en bred vifte af investeringsvalg samt høje forventninger til potentielle handelsmuligheder. Disse nye SDR giver Singapore-investorer nye muligheder for at investere på det thailandske marked.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/sgx-group-to-launch-depository-receipts-under-dr-linkage-with-stock-exchange-of-thailand/