Home » News » Samsung forlænger produktionsnedskæringer efter $7 mia. chiptab i første halvår

Samsung forlænger produktionsnedskæringer efter $7 mia. chiptab i første halvår

News Team

Samsung Electronics (005930.KS) sagde torsdag, at det værste er overstået for det globale marked for hukommelseschips, men annoncerede planer om at forlænge produktionsnedskæringer, fordi en genopretning af efterspørgslen i vid udstrækning er begrænset til high-end chips, der bruges i kunstig intelligens.

Tiltaget understreger den hidtil usete halvleder-nedtur, der fik det sydkoreanske firma til at pådrage sig et rekordstort driftstab på 8,9 billioner won (7 milliarder USD) fra sin brød-og-smør-chip-forretning i de første seks måneder af dette år.

Forretningen vil sandsynligvis forblive i minus i indeværende kvartal, selvom tabet ses næsten halveres til 2,3 billioner vundet fra andet kvartal, ifølge 22 analytikere adspurgt af Refinitiv.

En global økonomisk afmatning og høje renter har dæmpet efterspørgslen efter de fleste forbrugsvarer efter et pandemi-drevet boom.

“Produktionsnedskæringer på tværs af industrien vil sandsynligvis fortsætte i andet halvår, og efterspørgslen forventes gradvist at vende sig, efterhånden som kunderne fortsætter med at tømme deres (chip) lager,” sagde Samsung, verdens største producent af hukommelseschip, i en erklæring.

Jaejune Kim, executive vice president for Samsungs hukommelsesvirksomhed, sagde på et indtjeningsopkald, at det ville udvide produktionsnedskæringer og foretage yderligere outputjusteringer for visse produkter, herunder NAND flash-chips, som bruges til at lagre digitale data.

Han afslørede ikke omfanget af Samsungs produktionsnedskæringer, men bemærkede, at selskabets lagerbeholdninger af hukommelseschips var hurtigt faldende efter at have toppet i maj.

Kommentarerne mindskede bekymringerne om overudbud af chip og øgede Samsung-aktierne med 2 %, mens den mindre rival SK Hynix’ (000660.KS) aktier steg med 9 % til det højeste niveau siden marts 2022.

SK Hynix, som onsdag sagde, at det ville reducere NAND-produktionen med yderligere 5% til 10%, ses at drage mere fordel af den samordnede indsats på grund af sin store eksponering for disse chips.

“SK Hynix’ svaghed er NAND… og det rapporterer et tab på næsten 2 billioner vandt pr. kvartal. Flere udbudsnedskæringer kan stabilisere NAND-priserne… hvilket ville være meget gode nyheder for Hynix,” sagde Lee Min-hee, analytiker ved BNK Investment & Securities.

AI INDGIVELSE

Samsungs chipdivision steg til et driftstab på 4,36 billioner vundet i april-juni kvartalet fra et overskud på 9,98 billioner et år tidligere.

Tabene faldt en smule fra første kvartals 4,58 billioner vundet på grund af stærk efterspørgsel efter hukommelseschips fra AI, hvilket førte til højere end forventet forsendelser af DRAM-chips, der indeholder information fra applikationer, mens systemet er i brug.

Samsung er dog ved at indhente SK Hynix, som var bedre forberedt til AI-drevet chipefterspørgsel og er førende på markedet inden for high-end DRAM-chips såsom high bandwidth memory (HBM) og premium DDR5-produkter, der bruges til at føde data til AI chips, sagde analytikere.

“Selvom Samsung var først i disse high-density chips, forventede det ikke, at disse markeder ville vokse så hurtigt, og blev afløst af SK Hynix i hastighed og udbytte,” sagde Lee.

SK Hynix blev Nvidias (NASDAQ: NVDA) eneste leverandør af HBM3-chips sidste år, mens Samsung forventer at frigive sine egne HBM3-chips senere i år, bemærkede analytikere.

Samsung sagde torsdag, at de havde ordrer på mere end 1,5 milliarder gigabyte HBM-produkter i år – det dobbelte sidste år – og arbejdede på at øge forsyningskapaciteten.

Men en bredere genopretning af chipefterspørgslen skal ifølge analytikere vente til næste år, hvor AI forbliver et sjældent lyspunkt i den globale teknologisektor takket være brølende investeringer efter den vellykkede lancering af chatbot ChatGPT i slutningen af sidste år.

For juni-kvartalet rapporterede Samsung om et fald på 95 % i driftsresultatet til 669 milliarder won, stort set på linje med virksomhedens estimat, men det næstlaveste kvartalsoverskud i 14 år.

Dens mobilforretning rapporterede en stigning på 16% i driftsresultatet til 3,04 billioner won og forventer salgsvækst i andet halvår, drevet af premium-produkter.

En dag tidligere afslørede Samsung, verdens største smartphone-leverandør, sine seneste foldbare smartphones, der holder priserne på omtrent samme niveau i et tredje år, da de søger at udfordre Apples (NASDAQ: AAPL) dominans på high-end markedet.

($1 = 1.269.2200 vandt)

Source: https://buystocks.co.uk/news/samsung-to-extend-production-cuts-after-7-bln-chip-loss-in-h1/