Home » News » Qualcomm-aktien falder, efter Chipmakers udsigter for juni-kvartal savner visninger

Qualcomm-aktien falder, efter Chipmakers udsigter for juni-kvartal savner visninger

News Team

Qualcomm (QCOM)-aktien faldt torsdag, efter at producenten af trådløse chip leverede en blandet rapport for marts-kvartalet og lå under Wall Streets mål for juni-kvartalet. QCOM aktier faldt mere end 5% på nyheden.

Det San Diego-baserede selskab sagde sent onsdag, at det tjente en justeret $2,15 per andel på et salg på $9,28 milliarder i dets regnskabsmæssige andet kvartal, der sluttede 26. marts. Analytikere adspurgt af FactSet havde forventet en indtjening på $2,15 per andel på et salg på $9,09 milliarder. På årsbasis faldt Qualcomms indtjening 33%, mens salget faldt 17%, da det navigerer efter en afmatning i smartphonesalget.

For indeværende kvartal forudsagde Qualcomm en justeret indtjening på 1,80 dollar per aktie på et salg på 8,5 milliarder dollar. Wall Street forudsagde dog en indtjening på 2,17 dollar per aktie på et salg på 9,13 milliarder dollar i juni-kvartalet.

Qualcomm sagde, at deres finanspolitiske udsigter for tredje kvartal afspejler fortsat makroøkonomisk modvind, svagere globalt håndsætsalg og nedgang i kanallageret.

QCOM aktie synker efter rapport

På aktiemarkedet i dag faldt QCOM-aktien 5,5% til 106,58. Under den ordinære session onsdag faldt QCOM-aktien 2,8% til 112,83.

“Når vi navigerer i dette udfordrende miljø, forbliver vi fokuseret på de kritiske faktorer, vi kan kontrollere for at komme stærkere ud af denne nedtur – vores førende teknologiske køreplan, klassens bedste produktportefølje, stærke kunderelationer og driftseffektivitet,” administrerende direktør Cristiano Amon sagde i en pressemeddelelse.

Mere end et dusin Wall Street-virksomheder skar deres kursmål på QCOM-aktier efter selskabets skuffende rapport.

Qualcomm forventer nu, at det globale salg af smartphones vil falde i det høje encifrede procentområde i år i forhold til dets tidligere udsigter til et lavt enkeltcifret fald. Den bemærkede, at efterspørgslen efter smartphones er forværret og fortsat er svag i Kina.

Men meget af Qualcomms svage vejledning er virksomhedsspecifik, med ordrer fra kunden Apple (AAPL) ved at tørre ud, sagde UBS-analytiker Timothy Arcuri i en note til kunderne. Han vurderer QCOM-aktien som neutral.

QCOM-aktier rangerer som nr. 14 ud af 36 aktier i IBD’s fabelløse halvlederindustrigruppe, ifølge IBD Stock Checkup. Qualcomm har en middelmådig IBD Composite Rating på 65 ud af 99.

Semiconductor Stocks Retreat

Ud over QCOM-aktier inkluderede andre halvlederaktier, der bevægede sig på indtjeningsrapporter torsdag, Macom Technology Solutions (MTSI), Qorvo (QRVO), SiTime (SITM) og Synaptics (SYNA).

Macom, SiTime og Synaptics slog estimaterne for marts-kvartalet, men reducerede deres udsigter for juni-kvartalet med henvisning til høje chipbeholdninger i salgskanalen.

Torsdag faldt Macom-aktien 3,8 %, SiTime styrtede 20,7 % og Synaptics faldt 16,2 %.

I mellemtiden slog Qorvo estimaterne for marts-kvartalet, men tilbød blandet guidance for juni-kvartalet. Det forudsagde dog et stærkt tilbageslag i forretningen i september kvartal, takket være indholdsforøgelser i Apples iPhone 15-telefoner.

Qorvo-aktien steg 0,4% for at lukke på 93,99 torsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/qualcomm-stock-drops-after-chipmakers-june-quarter-outlook-misses-views/