Home » News » Powells vidnesbyrd afventet, da Tesla Slides, Nvidia Soars, Apple står over for EU-bøde.

Powells vidnesbyrd afventet, da Tesla Slides, Nvidia Soars, Apple står over for EU-bøde.

News Team

Kina ønsker at vokse 5 % i år, skabe omkring 12 mio. job i byområdet og udskrive en inflation på 3 %. Målene er ambitiøse især inflationsmålet i betragtning af, at basiseffekten ikke vil spille til fordel for vækst i år, og deflation ikke er en let kamp at vinde især i en sammenhæng med tabt tillid, aldrende og faldende befolkning, og en alvorlig ejendomskrise. Selvfølgelig sagde den kinesiske premier, at han vil have brug for politisk støtte for at nå sine mål. Han har faktisk brug for en masse støtte, og selv da er der ingen, der garanterer forrentningen af investeringer og udgifter. Markedets reaktion er blandet; CSI 300 udvidede stigningerne i dag, mens Hang Seng blev trukket ned med mere end 2,5 % på grund af kraftige tab i fastlandsaktier. Caixin PMI udskrev en uventet afmatning i udvidelsen af kinesiske tjenester i februar, mens Tesla (NASDAQ: TSLA) faldt 7 % i går efter at have annonceret, at dets forsendelser fra Shanghai mega-fabrikken faldt til de laveste niveauer i et år på grund af en kedelig aktivitet under Lunar Year Holiday og fornyet priskonkurrence på EV-markedet.

Mens Tesla skred med store 7%, havde Nvidia (NASDAQ: NVDA) travlt med at rejse gennem ukendte territorier. Virksomheden tilføjede yderligere 3,50 % i går og stjal titlen som verdens ‘3. største virksomhed’ fra Saudi Aramco. Nogle sammenligner Nvidias fremgang med Tesla-mania tilbage efter 2020, hvor Tesla voksede 50% om året, og vi troede, at intet kunne stå på Elon Musks vej ved at erstatte hver eneste bil derude med en Tesla. Men i dag aftager salgsvæksten, konkurrencen tærer på virksomhedens overskudsgrad, og aktionærerne er ikke tilfredse ud over at Elon Musk laver ubehagelige ting udenfor Tesla, og aktierne er under et ordentligt salgspres. Det er sikkert, at Nvidia vil opleve sit eget down-moment og møde sine egne udfordringer. Men som Tesla-eksemplet viser, er der ikke et prisniveau, der vil bringe investorerne tilbage til jorden.

Et andet sted faldt Apple (NASDAQ: AAPL) fri i går, efter at EU pålagde en bøde på 2 milliarder dollars på beskyldninger om, at Apples platform uretfærdigt marginaliserede konkurrenter i musikstreamingindustrien, herunder Spotify. Men jeg tror, at Apples største problem i dag er, at det er den sene ankomst til AI og den kæmpende virksomhed i Kina. Prismæssigt brød gårsdagens fald støtten på $180pb. Den næste afgørende støtte står på $171 per aktie, den store 38,2% Fibonacci retracement på den positive trend, der er dannet siden begyndelsen af sidste år, og som bør skelne mellem den faktiske positive tendens og en mellemlang bearish vending.

Ved at zoome ud, rykkede S&P 500 forsigtigt frem til en frisk rekord, men lukkede sessionen lidt ned. Investorer bortset fra Nvidia-investorerne ønskede ikke nødvendigvis at tage en klar retning før Federal Reserve (Fed) formand Jerome Powells halvårlige vidnesbyrd for kongressen onsdag og torsdag. I dette vidnesbyrd vil Powell sandsynligvis bede om mere tålmodighed med hensyn til tidspunktet for den første rentenedsættelse, han vil sandsynligvis sige, at inflationen er på rette vej, men at de ikke ønsker at sænke deres vagt for tidligt. Den amerikanske 2-årige rente faldt omkring de 4,60%, mens den 10-årige rente er tilbage på 4,20%. Mange siger nu, at ‘4,5% er de nye 5%’, og at det er interessant at købe det 10-årige papir til 4,5%, da renten formentlig ikke vil komme over dette niveau i betragtning af den faldende inflation og Feds planer om at sænke renterne, selv hvis det første klip ikke kan komme hurtigt nok.

I valutaen sidder US Dollar Index mellem 100 og 200-DMA før Powells tale og en række jobdata fra USA i denne uge. EUR/USD ser modstand i sin 50-DMA, USD/JPY konsoliderer sig over 150, mens guld er på et imponerende rally siden sidste fredag på stigende efterspørgsel efter sikre havn før Powells tale. De stigende geopolitiske spændinger er også vist som en potentiel årsag til det seneste rally, men de geopolitiske spændinger er her i et stykke tid, og de er sandsynligvis ikke den største drivkraft bag de seneste par dages bevægelse. Så jeg holder mig til den sikre havn efterspørgselsfortælling før Powells tale. Sagen er den, at en dueagtig tone fra Powell skulle presse de amerikanske renter lavere, reducere alternativomkostningerne ved at holde det ikke-rentebærende guld og hjælpe guld med at øge gevinsterne. Men lave afkast vil på den anden side også øge risikoappetitten og tilskynde investorer til at opgive deres guldbeholdning for at vælge mere risikable, men bedre afkastaktiver. Derfor tror jeg, at opsidepotentialet i guld kunne være begrænset, hvis Fed-nedsættelsen er det, der driver guldpriserne op i disse dage.

Et sidste ord for olie, amerikansk råolie formåede ikke at udvide gevinsterne over $80pb, selv efter de kinesiske stimulus-væddemål. Som jeg sagde, vil OPEC næppe presse prisen på en tønde bæredygtigt over det niveau, når ikke-OPEC-lande pumper for at kompensere for forsyningsnedskæringerne.

Source: https://buystocks.co.uk/news/powells-testimony-awaited-as-tesla-slides-nvidia-soars-apple-faces-eu-fine/