Home » News » Olieboreaktier lider af efterspørgselspessimisme

Olieboreaktier lider af efterspørgselspessimisme

16 June 2023 Putem News Team

Aktierne af olieboreselskaber er i tilbagegang og falder sammen med oliepriserne i et signal om, at nogle handlende mener, at priserne skal falde yderligere endnu.

Siden starten af året har aktierne i de fire største boreselskaber på land faldet i gennemsnit 32%, rapporterede Wall Street Journal i dag.

Det er meget mere end faldet i energisektoren i S&P 500, som udgjorde 8,2 %, for ikke at nævne det bredere indeks, som er steget 15 %.

Riggetallet i USA har også, ikke overraskende, været faldende, hvilket afspejler faldet i oliepriserne. Siden starten af året er antallet af aktive borerigge til olie og gas faldet med 11% til 695 ifølge Baker Hughes data.

“Nogle investorer ser dette som de tidlige stadier af en nedgangscyklus,” sagde Evercore ISI-analytiker James West til Wall Street Journal.

Tidligere i år skrev Reuters markedsklummeskribent John Kemp, at olieproduktionen i USA var indstillet på et fald senere på året, og bemærkede faldet i borerigge, som var faldet fra 627 i december 2022 til 591 i slutningen af april.

Kemp bemærkede også dengang, at der er en forsinkelse på op til et år mellem starten på et prisstigning og den stigning i produktionen, som det foranledigede. Det samme forsinkede mønster var tydeligt med prisfald og produktionsfald.

Nogle af boreselskaberne er dog selv uenige i, at deres aktiekursændringer afspejler tilstanden i branchen som helhed. Nogle, rapporterer WSJ, mener, at deres aktie er undervurderet, da det meste af rignedgangen siden starten af året er kommet fra naturgas frem for olie.

Der er en afbrydelse mellem, hvad der sker med aktiekurser i forhold til, hvad der sker i feltet,” sagde Andy Hendricks, administrerende direktør for Patterson-UTI, til WSJ. “Vi er kun gået ned fra 132 rigge til 126 rigge i år, men vores lager er solgt, ligesom vi er gået ned til 70.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/oil-drilling-stocks-suffer-from-demand-pessimism/