Home » News » Nvidia-indtjening vil være en stor test for AI-efterspørgsel, markedsrally

Nvidia-indtjening vil være en stor test for AI-efterspørgsel, markedsrally

21 August 2023 Putem News Team

Nvidia-investorer forventer, at chipdesigneren forudsiger kvartalsvis omsætning over estimater, når den rapporterer resultater på onsdag. Deres eneste spørgsmål er, hvor meget?

Virksomheden har været den største fordel af fremkomsten af ChatGPT og andre generative kunstig intelligens-apps, som stort set alle er drevet af dets grafikprocessorer.

Nvidia (NASDAQ: NVDA) aktier er næsten tredoblet i værdi i år, hvilket øger virksomhedens markedsværdi med mere end 700 milliarder dollars og gør det til det første billioner-dollar-chipfirma.

Det voldsomme stigning i dets aktier betyder, at Nvidia ikke har meget plads til nogen indtjeningsrelateret skuffelse, og alt andet end en højere end forventet prognose kan udløse et fald i aktien, har nogle analytikere advaret.

Resultaterne kan også diktere retningen på det bredere marked i næste uge, da de fleste af S&P 500’s gevinster i år er kommet fra det AI-drevne rally i Nvidia og Big Tech aktier.

“Jeg har dækket teknologi siden 1994, og jeg har aldrig set et miljø, hvor man er så afhængig af, at én virksomhed kan levere,” sagde Inge Heydorn, partner hos GP Bullhound, som ejer både Nvidia- og AMD-aktier.

“AI er virkelig den sidste søjle for vækst, og alle er afhængige af det. Hvis Nvidia viser svaghed, kan vi stå i udsigt til en ganske betydelig korrektion i markedet.”

Wall Street forventer, at chipfirmaet vil guide til en stigning på omkring 110% i tredje kvartals omsætning til $12,50 milliarder, ifølge Refinitiv. Nvidia har kun forudsagt omsætning under estimater én gang inden for de seneste to år.

Citi-analytikere sagde i sidste uge, at de kun modellerede en indtægtsprognose på omkring $12 milliarder, men buy-side-forventningerne er steget til $14 milliarder.

Mindst 10 mæglerhuse hævede deres kursmål på aktien i sidste uge, hvilket skubbede medianvisningen til $500, hvilket er 15,5% højere end dens sidste lukning.

Mens selskabets 12-måneders fremadrettede pris-til-indtjening-forhold steg dramatisk til mere end 80 efter dets omsætningsprognose for andet kvartal på over 50% vækst i maj, er det faldet siden da, da analytikere hæver deres indtjeningsforventninger.

Det handles nu til næsten 40 gange konsensusindtjeningen i de næste 12 måneder, meget højere end AMDs 29.

Investorer vil se på salget i Nvidias datacenterenhed, hjemsted for dens værdsatte H100-chip, der bruges i AI, for at se, om værdiansættelsen kan retfærdiggøres.

UDSTYR-EFTERSPØRGSEL OPDEL

Analytikere sagde, at Nvidia kun er i stand til at imødekomme halvdelen af efterspørgslen, og at dens H100-chip sælges til det dobbelte af sin oprindelige pris på $20.000, hvilket tilføjer, at tendensen kan fortsætte i flere kvartaler.

Alligevel er der en vis frygt for vækst, da noget af efterspørgselsstigningen kommer fra Kina, hvor virksomheder ophober chips over bekymringer om flere amerikanske eksportbegrænsninger.

“Jeg tror ikke, at risikoen for at miste Kina-forretninger er inkorporeret i tal, og dette er også noget foruroligende billedet,” sagde Heydorn.

Forskellen mellem udbud og efterspørgsel kan også få nogle købere til at henvende sig til rivaliserende AMD (NASDAQ: AMD), som søger at udfordre Nvidias mest kraftfulde tilbud til AI-arbejdsbelastninger med sin M1300X-chip.

“AMDs chips kunne være så meget som 50 % billigere end Nvidia GPU’er, og nogen som Meta eller Google vil måske se på at sænke deres omkostninger,” sagde Piper Sandlers Harsh Kumar.

AMD forventer at begynde at sende chippen i fjerde kvartal og kan kontrollere omkring 10% af AI-chipmarkedet næste år, sagde analytikere.

Men de advarede AMD vil stå over for en kamp op ad bakke med at indhente Nvidias software CUDA, som allerede er industristandarden inden for AI og har et stort forspring i forhold til virksomhedens lignende tilbud.

“Historisk set inden for halvledere har lederen altid 70% eller 80% markedsandel, men kunderne ønsker altid at beholde en anden kilde, så lederen ikke overlader, og den anden kilde her er AMD,” sagde Kumar .

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-earnings-will-be-major-test-for-ai-demand-market-rally/