Home » News » Nvidia-aktierne stiger, efterhånden som AI-boom løfter håbet om endnu en stærk indtægtsprognose

Nvidia-aktierne stiger, efterhånden som AI-boom løfter håbet om endnu en stærk indtægtsprognose

22 August 2023 Putem News Team

Nvidia– aktierne steg tirsdag før klokken i en opbygning i forventningerne til kvartalsresultaterne for chipdesigneren, der har været den største fordel af et boom inden for kunstig intelligens.

Stigende håb om, at Nvidias omsætningsmål igen overgår Wall Street-estimaterne, har givet næring til en stigning på 16,5 % i aktier i løbet af den seneste uge.

De steg med 8 % for at løfte bredere markeder i mandags og lukkede kun 2,1 % under deres rekordhøje niveau på $480,88 den 14. juli.

Wall Street forventer, at Nvidia, som dominerer markedet for chips, der bruges til at drive genererende kunstig intelligens som ChatGPT og mange sådanne tjenester, vil forudsige en vækst på 110 % i tredje kvartals omsætning til 12,50 milliarder dollars, når det rapporterer resultater onsdag.

“Det kan være den vigtigste rapport i denne indtjeningssæson. Vi vil gerne høre, at de kan bygge videre på det fantastiske kvartal, de havde sidste kvartal,” sagde Dennis Dick, markedsstrukturanalytiker hos Triple D Trading.

Selskabet havde i maj forudset en omsætning i andet kvartal, der var mere end 50 % over forventningerne. Det pressede markedsværdien til over 1 billion dollar, hvilket gjorde aktien til den bedste performer på S&P 500-indekset.

Nvidias udblæsningsprognose sidste kvartal havde også udløst et rally i AI-aktier såvel som Big Tech, hvilket gjorde det til en af nøgledriverne for det amerikanske aktie-rally i år.

“Vi ser fortsat en stærk efterspørgsel, der fortsætter med at overstige udbuddet, især med hensyn til AI GPU-forsendelser,” siger Frank Lee, analytiker hos HSBC Global Research.

Mindst 19 mæglerhuse har i denne måned hævet deres målkurs på Nvidia, hvilket skubber medianvisningen til $500, hvilket er en stigning på 6,5 % i forhold til aktiens sidste lukkekurs. Nvidia er mere end tredoblet i værdi indtil videre i år.

“Nvidia (og) AI-historien er det, der driver markedet lige nu. Hvis Nvidia skulle gå glip af (forventninger), ville dette marked være i en verden af smerte,” sagde Dick.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-shares-rise-as-ai-boom-lifts-hopes-of-another-strong-revenue-forecast/