Home » News » Nvidia aktiekurs falder ind i korrektionsområdet.

Nvidia aktiekurs falder ind i korrektionsområdet.

25 June 2024 Putem News Team

Nvidia- aktier fortsatte deres fald i mandags og faldt mere end 6 procent, da selskabet trådte ind i det, der er kendt som korrektion-territorium.

Mandagens handelssession markerede den tredje session i træk, hvor chipproducentens aktie faldt, og faldt mere end 12 procent i løbet af det tre-dages slid og overskred tærsklen på 10 procent korrektion.

Aktier går ind i korrektionsområdet, når aktier falder mellem 10 og 20 procent efter et nyligt højt niveau.

Nvidias dyk trak andre kunstig intelligens-virksomheders aktiekurser ned.

Super Micro Computer, den bedste performer på S&P 500 i år, faldt 8,65 procent, da handelen lukkede, mens Taiwan Semiconductor Manufacturing faldt 3,51 procent.

Nvidias glidning kommer, efterhånden som investorer begynder at flytte ud af AI-aktier. Art Hogan, chefmarkedsstrateg hos B Riley Wealth, sagde, at tilbagetrækningen i Nvidia er “sund”.

“Træer vokser ikke til himlen. Den gode nyhed er, at investorer roterer ind i andre sektorer som energi, finans og forsyningsvirksomhed, som alle er steget mere end 1 procent,” sagde han.

Nvidia overhalede kortvarigt Apple og Microsoft for at blive verdens mest værdifulde virksomhed i sidste uge, men virksomheden har mistet mere end 400 milliarder dollars i markedsværdi siden da.

Chipproducentens værdiansættelse er på $2.925 billioner, nu bagud Microsoft ($3.331 billioner) og Apple ($3.208 billioner).

Men Wall Street er fortsat positivt på Nvidia. Jefferies-analytikere hævede deres kursmål fra $135 per aktie til $150 i en note i weekenden.

Selv med de tre dage lange fald er Nvidias aktier stadig steget mere end 147 procent i år, hvilket gør det til det næstbedst performende selskab på S&P 500.

Men dens stigning har også fået nogle analytikere til at overveje, om dens stærke værdiansættelse er holdbar.

“Teknisk set har aktien vist nogle bearish mønstre i den seneste handel. Det var ekstremt overkøbt på flere niveauer,” sagde hr. Hogan.

Nvidias styrke har øget optimismen inden for kunstig intelligens, hvilket har ført til rekordår på Wall Street, selv på trods af en forsinkelse i Federal Reserves amerikanske rentenedsættelser.

S&P 500 krydsede kortvarigt 5.500 for første gang i sidste uge, mens Nasdaq Composite nåede sit højeste på 17.936 under intradag handel.

I mellemtiden brød Dow Jones 40.000 i sidste måned på et svagere inflationsdata end forventet.

Fed’s foretrukne inflationsmål – det personlige forbrugsprisindeks – skal frigives på fredag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-price-declines-into-correction-territory/