Home » News » Novo Nordisk overhaler kortvarigt LVMH som Europas mest værdifulde virksomhed

Novo Nordisk overhaler kortvarigt LVMH som Europas mest værdifulde virksomhed

1 September 2023 Putem News Team

Den danske lægemiddelproducent Novo Nordisk (NOVOb.CO) afsatte fredag LVMH (LVMH.PA) som Europas mest værdifulde børsnoterede selskab, hvilket afsluttede den franske luksuskoncerns 2-1/2 år lange regeringstid på toppen.

LVMH, verdens største luksusforhandler, er blevet såret af voksende bekymringer om udsigterne for den kinesiske økonomi.

Novo rider i mellemtiden på en bølge af efterspørgsel efter deres yderst effektive diabetes- og vægttabsmedicin Ozempic og Wegovy, som har sendt deres indtjening og aktier til rekordhøje niveauer.

Dets aktier er steget omkring 17 %, siden det annoncerede den 8. august, at en stor undersøgelse havde vist, at Wegovy også havde en klar kardiovaskulær fordel, hvilket øgede virksomhedens håb om at bevæge sig ud over sit image som et livsstilslægemiddel.

Ved fredagens lukning havde Novo Nordisk en markedsværdi på omkring 424,7 milliarder dollar inklusive unoterede aktier, ifølge Refinitiv-data og selskabsoplysninger om selskabets aktietal.

Det fransk-noterede LVMH (LVMH.PA) havde en markedsværdi på 420,1 milliarder dollar, efter at have været Europas største børsnoterede selskab siden februar 2021, da det væltede forbrugsvaregruppen Nestle (NESN.S) fra førstepladsen.

Novos aktiekurs er omtrent tredoblet i de seneste tre år, mens kursen for LVMH, hjemsted for modemærkerne Louis Vuitton og Dior, er fordoblet.

“Novo, der lukker ind for LVMH som Europas største børsværdiaktie, er en afspejling af Novos seneste produktsucces, mens LVMH’s seneste tendenser har været mere blandede,” siger Marcel Stotzel, co-portefolio manager for Fidelity European Fund og Fidelity European Trust.

Stotzel sagde, at begge aktier forbliver nøglebesiddelser i sine fonde.

Novo-aktierne er tæt på rekordhøje, hvilket understreger investorernes påskønnelse af en strategi, der har givet virksomheden en first-mover-fordel på et stigende marked for fedmemedicin.

Markedet for vægttabsmedicin forventes at nå op på 100 mia. USD i årligt salg inden for et årti. Salget ligger i øjeblikket på omkring 6 milliarder dollars, ifølge Barclays.

“Markedsandelen bør fordeles relativt ligeligt mellem Novo Nordisk og Eli Lilly, de to vigtigste virksomheder bag fedmebehandlinger,” siger Axelle Pinon, medlem af Carmignacs investeringskomité.

Eli Lilly and Co (LLY.N) forventes at modtage en amerikansk vægttabsgodkendelse for sit lignende lægemiddel, Mounjaro, senere på året.

Novo sagde den 8. august, at undersøgelsesdata viste, at Wegovy reducerede risikoen for en større kardiovaskulær hændelse som et slagtilfælde med 20 % hos overvægtige eller fede mennesker med en historie med hjertesygdomme, mere end forventet.

Det resultat kan være med til at overtale forsikringsselskaber og sundhedsmyndigheder til at dække omkostningerne ved Wegovy, som er $1.300 om måneden i USA, for en bredere vifte af patienter.

“Disse resultater mindsker risikoen for den fremadrettede adoptionskurve for disse lægemidler, hvilket retfærdiggør en sådan markedsbevægelse,” sagde Carmignacs Pinon.

Stigningen i Novos aktiekurs vil sandsynligvis øge dens vægtning i det regionsdækkende STOXX 600-indeks (.STOXX), sagde analytikere, som kunne tiltrække flere tilgange fra passive investorer.

Bekymringer om Kinas svækkede økonomi har skadet stemningen over for LVMH, som også ejer Hennessy cognac og den amerikanske juveler Tiffany.

Europæiske luksusaktier steg tidligt i 2023, da investorer nærede håb om et hurtigt økonomisk opsving, efter Kina ophævede COVID-19-restriktioner.

Men de seneste data og en krise i ejendomssektoren har forringet udsigterne for verdens nr. 2 økonomi, hvilket tynger en luksussektor, der er stærkt afhængig af kinesiske forbrugere.

“Der har været en række svagere end forventet data, og de kinesiske myndigheders manglende vilje til at injicere store mængder stimulans slår udsigterne for disse luksusforhandlere, som har en stor mængde af omsætningsvækst fra Kina,” sagde City Index markedsanalytiker. Fiona Cincotta.

Novo Nordisk-aktien endte fredag med en stigning på 2,14 %, mens LVMH-aktien faldt 0,8 %. LVMH-aktien er faldet 14,2 % fra et rekordhøjt hit i april, hvilket har underperformeret Europas bredere STOXX 600, som er faldet omkring 2,2 % i samme tidsramme.

Rival Compagnie Financiere Richemont (CFR.S) har faldet 17,9% siden da, og Hermes (HRMS.PA) er faldet omkring 6,4% siden da.

Source: https://buystocks.co.uk/news/novo-nordisk-briefly-overtakes-lvmh-as-europes-most-valuable-company/