HomeNewsNetflix suspenderer sine tjenester i Rusland

Netflix suspenderer sine tjenester i Rusland

Hassan Maishera

Rusland har været udsat for adskillige sanktioner fra virksomheder i de seneste dage efter landets igangværende invasion af Ukraine.

Videostreaming-giganten Netflix bekræftede tidligere i dag over for CNBC, at de har suspenderet sine tjenester i Rusland. Ifølge virksomheden kommer denne seneste udvikling efter landets invasion af Ukraine.

Flere virksomheder, herunder Mastercard og Visa, har suspenderet deres tjenester i Rusland i lyset af dets igangværende angreb i Ukraine. En talsmand for Netflix sagde;

"I betragtning af omstændighederne på stedet har vi besluttet at suspendere vores tjeneste i Rusland."

At suspendere sine tjenester i Rusland ville ikke skade Netflix' præstation, da selskabet har omkring en million abonnenter i landet. Dette er en lille procentdel af dets samlede 222 millioner abonnenter globalt.

Suspensionen af sine tjenester i Rusland kom efter, at Netflix tidligere har stoppet projekter og opkøb i landet, efter at landet begyndte sin invasion af Ukraine.

Netflix havde fire russisksprogede serier i produktion, som blev aflyst efter invasionen af Ukraine.

Virksomheder i forskellige dele af verden indtager en hård holdning til Rusland, hvor nogle trækker deres tjenester, mens andre har stoppet salget af produkter.

Apple, Visa og Mastercard er blandt de førende virksomheder globalt, der er holdt op med at levere tjenester til deres russiske kunder.

Nogle førende kryptovaluta-enheder har dog udtalt, at de ikke vil forhindre almindelige russere i at få adgang til deres tjenester. Binance, Coinbase og Kraken har alle sagt, at de ikke vil fryse russisk-baserede konti.

Coinbase's CEO Brian Armstrong sagde;

"Nogle almindelige russere bruger krypto som en livline, nu hvor deres valuta er kollapset. Mange af dem er sandsynligvis imod, hvad deres land gør, og et forbud ville også skade dem."

En talsmand for Binance sagde også;

”Vi kommer ikke til ensidigt at indefryse millioner af uskyldige brugeres konti. Krypto er beregnet til at give større økonomisk frihed for mennesker over hele kloden. At ensidigt beslutte at forbyde folks adgang til deres krypto ville være en modsætning til kryptos eksistens.