Home » News » Microsoft overhaler Apple som verdens mest værdifulde virksomhed

Microsoft overhaler Apple som verdens mest værdifulde virksomhed

News Team

Microsoft overhalede Apple som verdens mest værdifulde virksomhed torsdag, efter at iPhone-producentens aktier fik en svag start på 2024 på grund af voksende bekymring over efterspørgslen.

Aktierne i Redmond, Washington-baserede Microsoft steg sidst med 1,6 %, hvilket gav det en markedsværdi på 2,875 billioner dollars, da dets tidlige forspring i kapløbet om at tjene penge på generativ kunstig intelligens hjalp med at tiltrække investorer.

Apple (NASDAQ: AAPL ) var 0,9 % lavere med en markedsværdi på 2,871 billioner dollar – første gang siden 2021, at dets værdiansættelse er faldet under Microsofts.

Det Cupertino, Californien-baserede selskabs aktie er faldet 3,3 % i januar ved sidste lukning, sammenlignet med en stigning på 1,8 % i Microsoft (NASDAQ: MSFT)

“Det var uundgåeligt, at Microsoft ville overhale Apple, da Microsoft vokser hurtigere og har mere at drage fordel af den generative AI-revolution,” sagde DA Davidson-analytiker Gil Luria.

Svagheden i Apple-aktien følger efter en række nedgraderinger af ratings, der vakte bekymringer om, at salget af iPhone, dens største cash cow, ville forblive svagt, især i det store marked i Kina.

“Kina kan være en hæmsko for ydeevnen i de kommende år,” sagde mæglerselskabet Redburn Atlantic i en kundenotat onsdag, der peger på konkurrence fra en genopstået Huawei og kinesisk-amerikanske spændinger, der har øget presset på Apple.

Mæglerhuset tilføjede Apples servicevirksomhed – et lyspunkt i de seneste kvartaler – står over for trusler, efterhånden som regulatorer uddyber undersøgelsen af en lukrativ aftale, der gør Google til standardsøgemaskinen på iOS.

Aktier i Apple, hvis markedsværdi toppede med 3,081 billioner dollars den 14. december, endte sidste år med en gevinst på 48%.

Det var lavere end stigningen på 57 %, som Microsoft udsendte, som aggressivt udrullede genAI-drevne værktøjer i 2023 takket være dets tilknytning til ChatGPT-producenten OpenAI.

Microsoft har kortvarigt taget føringen over Apple som det mest værdifulde selskab en håndfuld gange siden 2018, senest i 2021, hvor bekymringer om COVID-drevet forsyningskædemangel ramte iPhone-producentens aktiekurs.

I øjeblikket er Wall Street mere positiv over for Microsoft. Virksomheden har ingen “sælg”-rating, og næsten 90% af de mæglervirksomheder, der dækker virksomheden, anbefaler at købe aktien.

Apple har to “sælg”-vurderinger, og kun to tredjedele af analytikerne, der dækker virksomheden, vurderer det som et “køb”.

Begge aktier ser relativt dyre ud i forhold til deres forventede indtjening, en almindelig metode til at værdiansætte børsnoterede virksomheder.

Apple handler til en fremadrettet PE på 28, et godt stykke over dets gennemsnit på 19 over de seneste 10 år, ifølge LSEG-data. Microsoft handler omkring 31 gange terminsindtjening, over dets 10-årige gennemsnit på 24.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-overtakes-apple-as-worlds-most-valuable-company/