Home » News » Markederne sporer Wall St højere, efterhånden som renteforhåbningerne stiger, med øjnene på amerikanske job.

Markederne sporer Wall St højere, efterhånden som renteforhåbningerne stiger, med øjnene på amerikanske job.

3 May 2024 Putem News Team

Hongkong førte stigninger på tværs af de fleste asiatiske og europæiske markeder fredag takket være en stigning i teknologigiganter, mens yenen forlængede stigningerne over for dollaren på genoplivede håb om amerikanske rentenedsættelser.

Gevinsten kommer, efterhånden som handlende retter deres opmærksomhed mod offentliggørelsen af vigtige amerikanske jobdata, der kommer senere på dagen, hvilket kan spille en stor rolle i Federal Reserves beslutningstagning om, hvornår låneomkostningerne skal sænkes.

En række data i år, der viser, at inflationen holdt sig stædigt over målet, mens økonomien og arbejdsmarkedet forblev i uhøfligt helbred, har i de seneste måneder set investorer sænke deres prognose for rentenedsættelser i 2024 fra seks i januar til en eller to nu.

Det har svækket stemningen på handelsgulve, selvom det er blevet opvejet af en stærk virksomhedsindtjeningssæson og sunde virksomhedsprognoser, der har bidraget til at presse aktiemarkederne op.

Kommentarer fra Fed-chef Jerome Powell i onsdags så ud til at puste lidt liv i rentenedsættelsesfortællingen, da han sagde, at selvom han forventede, at låneomkostningerne ville forblive høje i længere tid, var det usandsynligt, at embedsmænd ville annoncere endnu en forhøjelse.

Bankens beslutning om at sænke tempoet, hvormed den krymper sin balance, efter at have købt enorme mængder af obligationer tidligere for at holde renterne lave, gav også en vis lettelse.

“Mens Fed ser ud til at have næsten udelukket en renteforhøjelse, gjorde den også klart, at den er villig til at holde renterne højere i længere tid,” sagde Chris Larkin, fra E*Trade fra Morgan Stanley.

“Markederne vil hungre efter data, der tyder på, at økonomien ikke varmes mere op, end den gjorde i første kvartal.”

National Australia Banks Tapas Strickland tilføjede: “Fed vil have brug for en ophobning af beviser for, at inflationen aftager tilstrækkeligt, før de overvejer at sænke renten.”

Wall Streets tre hovedindekser noterede sig betydelige stigninger torsdag, hvor Nasdaq steg på mere end én procent, da teknologien igen klarede sig bedre.

Sektoren var en vigtig drivkraft i Asien i fredags, hjulpet af en stigning i Apple efter markedet, efter at den offentliggjorde prognose-topping indtjening og annoncerede en bumper aktietilbagekøb.

Hongkong var enestående takket være køb af sværvægtere, inklusive Alibaba og JD.com, med Hang Seng-indekset op mere end 20 procent fra det laveste i januar – hvilket satte det i et teknisk tyremarked.

“Selv efter det skarpe stigning er værdiansættelsen af de kinesiske teknologiaktier stadig et godt stykke under (deres) historiske gennemsnit” og sammenlignet med deres jævnaldrende, sagde Vey-Sern Ling hos Union Bancaire Privee.

“Den stærke præstation i de seneste to uger tiltrækker sandsynligvis flere pengestrømme af frygt for at gå glip af.”

Sydney, Singapore, Wellington, Taipei, Bangkok og Jakarta var godt i green, selvom Seoul, Manila og Mumbai dykkede.

London, Frankfurt og Paris rejste sig alle om morgenen.

Tokyo og Shanghai var lukket på grund af helligdage.

Yenen forlængede stigningerne efter at have steget i forhold til dollaren kort efter Fed-rentemødet onsdag, hvilket førte til spekulationer om, at japanske myndigheder havde interveneret i valutamarkedet for anden gang i denne uge.

Skøn viser, at embedsmænd brugte mere end 20 milliarder dollars på at støtte enheden.

Det skete, efter at yenen steg i vejret mandag, efter at den faldt til et nyt lavpunkt i 34 år på 160,17 per dollar, med rapporter, der siger, at mere end 30 milliarder dollars blev brugt den tid.

De seneste stigninger er dog kommet på baggrund af spirende håb om, at amerikanske renter vil blive reduceret i år.

Source: https://buystocks.co.uk/news/markets-track-wall-st-higher-as-rate-hopes-rise-eyes-on-us-jobs/