Home » News » Markederne blandede sig, da amerikanske jobdata dæmpet af økonomiske bekymringer.

Markederne blandede sig, da amerikanske jobdata dæmpet af økonomiske bekymringer.

5 June 2024 Putem News Team

Aktier var blandede onsdag, da opbygningen af optimisme om, at Federal Reserve vil sænke renten inden årets udgang, blev opvejet af fornyede bekymringer om den amerikanske økonomi.

En læsning under prognosen om jobåbninger tirsdag indikerede, at det modstandsdygtige arbejdsmarked viste tegn på at blive blødere en dag efter en stor nedadgående glip af fabriksaktivitet – hvilket tyder på, at en langvarig periode med høj inflation og låneomkostninger tog sin vejafgift.

Ledige stillinger faldt langt mere end forventet i april til under 8,1 millioner, hvilket Briefing.com sagde var det laveste niveau siden 2021.

Tallene kommer forud for nøje overvågede tal for ikke-landbrugsløn, der udkommer fredag, hvilket vil give et meget klarere øjebliksbillede for den amerikanske centralbank forud for dens politiske beslutning i næste uge.

Aflæsninger nedenfor prognoser er i nogen tid blevet taget som positive, fordi de blev set som værende pegende på en økonomi, der stadig er i uhøfligt helbred, men langsommere nok til at give Fed plads til at begynde at sænke renterne – kendt som en “Guldlok”-situation.

Nogle investorer bliver dog utilpas.

“Seneste økonomiske rapporter har forstærket forestillingen om, at investorer i stigende grad ser ud over ‘Goldilocks’-fortællingen mod noget, der er lidt mere i overensstemmelse med forbrugets aftagende bane,” advarede Ian Lyngen og Vail Hartman fra BMO Capital Markets.

“Der er intet, der tyder på, at realøkonomien er på afgrunden af en recession… snarere at en nej-landing for arbejdsmarkedet forekommer mindre sandsynlig, end den gjorde i første kvartal.

“Goldilocks kanter sig mod døren, men har endnu ikke forladt bygningen.”

Alligevel tog væddemål på en Fed-rentenedsættelse inden årets udgang, med nogle øjne september som startpunktet.

“Beviserne akkumuleres for, at Fed bør begynde at lempe,” sagde Lazard-strategen Ronald Temple.

Alle tre hovedindekser på Wall Street pressede sig op, og Asien fulgte stort set disse stigninger om morgenen, men kæmpede om eftermiddagen.

Sydney, Seoul, Taipei, Manila og Wellington nød alle at købe interesse, selvom Hong Kong, Tokyo, Singapore, Shanghai, Bangkok og Jakarta var i minus.

Mumbai steg mere end to procent efter tanken tirsdag, da det så ud til, at Indiens premierminister Narendra Modi ikke ville vinde en så stor valgsejr som forventet.

Udgangsmålinger havde antydet, at han mandag var på vej mod et jordskred, men da stemmerne blev talt op, viste det sig, at han havde mistet sit flertal og ville være nødt til at regere med en koalition.

London, Paris og Frankfurt gik også frem, da handlende i euroområdet forberedte sig på en forventet rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank senere på ugen.

Råoliepriserne steg op efter de seneste store tab, da investorerne fordøjede OPEC+-alliancen af store råolieproducenters beslutning om at begynde at afvikle produktionsnedskæringer fra oktober og frem til næste år.

Beslutningen kommer, da observatører bekymrer sig over efterspørgslen efter råvaren, da data tyder på, at de amerikanske lagre stiger, mens Kinas økonomi stadig kæmper for at komme tilbage på sporet på grund af blød forbrugeraktivitet og mishandlet ejendomsindustri.

Source: https://buystocks.co.uk/news/markets-mixed-as-us-jobs-data-tempered-by-economy-worries/