Home » News » Mærsk advarer om langsommere efterspørgsel efter containerfragt

Mærsk advarer om langsommere efterspørgsel efter containerfragt

News Team

Rederiet AP Møller-Mærsk advarede fredag om et kraftigere fald i den globale efterspørgsel efter fragtcontainere til søs i år foranlediget af afdæmpet økonomisk vækst og kunders reduktion af lagre.

Virksomheden, en af verdens største containerafskibere med en markedsandel på omkring 17 %, sagde, at den forventer, at containervolumen vil falde med så meget som 4 %. Den havde tidligere forudset et fald på højst 2,5 %.

Maersk, en af verdens største containerskibe med en markedsandel på omkring 17 %, transporterer varer til detailhandlere og forbrugervirksomheder som Walmart, Nike og Unilever.

“Mærsk forventer fortsat afdæmpet global makroøkonomisk vækst givet fortsat pres fra højere renter og potentiel recessionsrisiko i Europa og USA,” sagde selskabet i en erklæring.

Maersk opnåede rekordindtjening sidste år på grund af høje fragtrater forårsaget af høj forbrugerefterspørgsel og pandemi-relaterede tømmerstokke i havne. Men fragtraterne er faldet i år midt i en global økonomisk afmatning.

Selskabet havde fredag en indtjening for andet kvartal over forventningerne og indsnævrede sin resultatforventning for året.

Indtjeningen før renter, skat, afskrivninger og amortiseringer (EBITDA) faldt til $2,91 milliarder i kvartalet fra $10,3 milliarder et år tidligere, hvilket slog analytikernes forventninger på $2,41 milliarder i en Refinitiv-måling. Omsætningen faldt 40% til 13,0 milliarder dollars.

Det forventer nu et underliggende EBITDA mellem $9,5 milliarder og $11 milliarder. Det havde tidligere forudsagt et underliggende EBITDA på mellem 8 og 11 milliarder dollars.

Selskabet sagde, at antallet af containere, det læssede på skibe mellem april og juni, faldt med 6% fra et år tidligere, mens de gennemsnitlige fragtrater blev halveret.

“Resultatet for andet kvartal bidrog til et stærkt første halvår, hvor vi reagerede på skarpe ændringer i markedsforholdene foranlediget af lagernedbringelse og afdæmpet vækstmiljø efter de pandemiske år,” sagde administrerende direktør Vincent Clerc i en erklæring.

Source: https://buystocks.co.uk/news/maersk-warns-of-slower-demand-for-container-shipping/